Tokom vikenda razgovori sa građanima o tome šta žele u kulturnim stanicama

"Fondacija 2021" u subotu i nedelju, 27. i 28. januara organizuje susrete sa građanima da bi prikupila predloge za kreiranje sadržaja u budućim kulturnim stanicama na Novom naselju, Slanoj bari odnosno Klisi, u Almaškom kraju i u Sremskim Karlovcima.
Štandovi na kojima će građani moći da se informišu i da daju svoje predloge i sugestije biće postavljeni od 12 do 14h ispred sportskog centra na Klisi, kod crkve na Novom naselju, u Kosovskoj 33 na Podbari i u centru Sremskih Karlovaca, ispred starog bioskopa.
 
U okviru priprema za 2021. godinu, kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, Fondacija "Novi Sad 2021" realizuje niz projektnih aktivnosti radi podizanja kapaciteta kulturne infrastrukture otvaranjem novih prostora za kulturnu i umetničku produkciju. Osnovni cilj uspostavljanja Kulturnih stanica jeste decentralizacije kulture, razvoj publike, povećanje dostupnosti kulturnih sadržaja i unapređenje kvaliteta društvenog i kulturnog života u različitim delovima grada.

Kako su kulturne stanice prvenstveno namenjene građanima, njihovo aktivno učešće u razvoju ovih prostora je od izuzetnog značaja. Istraživanjem će biti obuhvaćeno ispitivanje kulturnih potreba i navika građana, njihovih interesovanja i željenih sadržaja, kao i drugi faktori koji mogu da utiču na dostupnost kulture u najširem smislu, ali i potencijala lokalnih zajednica.
  • Nervirach

    02.04.2018 06:37
    Koji gradjani? Novi gradjani bi cecu. U moje vreme tu muziku su slusali matore babe i nepismeni sa osnovnom skolom. Pa sada vidite koji ste nivo
  • /

    26.01.2018 17:30
    /
    budale
    prvo se valjda pita sta zele pa prema zeljama zida a ne obratno.
    samo fali jos modernih umetnika umesto pravih umetnika
  • Joca

    26.01.2018 13:16
    nije nego
    Nisu vise domovi kulture vec kulturne stanice,promena naziva i razvodnjavanje nece uroditi plodom a zelja je da se poveca kulturna ponuda i smanje troskovi.Kako sada stvari stoje cilj je izvuci sto vise novca a ne do pravog resenja.Jedno su zelje gradjana a drugo mogucnosti.potrebno je ispitati kulturno stanje svesti po kvartovima a tek onda graditi i opremati. Obrazovanje nacije se vrsi u obrazovnim ustanovama, postupno a ne postavljanjem umetnickog dela na neciji prag.Ko misli da ce tako resiti problem kulture jako se vara, a pritom trosi novce kojih i onako nema dovoljno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021