FOTO: Dva udesa na Limanu 3

Dva udesa dogodila su se u isto vreme danas popodne na Limanu 3.

Do ovih saobraćajnih nezgoda došlo je oko 17 časova, na raskrnici Balzakove i ulice Narodnog fronta.

U Novom Sadu je magla i moguća je poledica, pa vozite pažljivo i držite propisano odstojanje.

Podsećamo da su se prošle nedelje u večernjim časovima dešavali i lančani sudari u kojima je učestvovalo četiri, odnosno pet vozila.

  • 16.12.2015 00:15
    Ovde ne mogu toliko da krivim same vozače, da li voze brzo, divljaju ili ne, više krivim samu obuku.

    Koliko je vozača prošlo na obuci uslove kao što su otežani uslovi u saobraćaju, kao što je led i gusta magla?
    Jesu verovatno samo teorijski, ali praktično, jako mali broj. Što nije isto ni približno.

    Trebalo bi izgraditi bar u većim gradovima centre poput NAVAK-a pored Beograda, pa da su svi obavezni proći simulaciju vožnje na ledu, gubiljenje kontrole nad vozilom i još neke nepredvidive situacije.

    Ne vozim dugo, tek 9. godinu, ali kroz ovih 9 godina sam imao nekoliko situacija, gde sam ostao čitav i ja i auto, jer sam bio pribran i zato jer se zanimam za vožnju, razmišljam unapred, ne pratim situaciju samo 5 m ispred sebe, nego 100-200 m, trudim da se da osetim svaki pokret auta, kako bi znao da li imam kontrolu, da li su mi točkovi blokirali, po kakvoj podlozi vozim itd. Vozim dva auta, jedan ima servo koji je baš napravljen da bude mekan, na njemu se ne primeti razlika između leda, šljunka, asfalta, ali drugi nema servo, na njemu tačno osetim kada naiđem na led, kako volan postane ''lagan''.
    Nije da se hvalim, ali ima ljudi koji ne obraćaju pažnju na to, da li ih samo nije toliko briga pa voze mehanički ili im nešto odvuče pažnju.
  • 15.12.2015 23:25
    Ogoman broj vozača u Srbiji misli da ako na kolima imaju ABS da to znači da takva kola čim se dotakne papučica kočnice staju ukopana u mestu, momentalno i u svim vremenskim uslovima. Na primer, sa drugarom idem iz Iriga ka Novom Sadu a on se niz Venac spušta sa 90 na sat, blaga poledica. Hvata me nervoza, kažem mu da juri toliko, da smanji brzinu, poledica je, noć je. A on onako samouvereno odgovara "ne boj se, imam ABS". Tako i ovi koji jurcaju po gradu, što menjaju trake na Bulevaru tako što druge iseku, koji na 200 metara od semafora dodaju gas kada vide da se pali žuto ne bi li stigli pre crvenog, misle da apsolutno vladaju situacijom jer imaju ABS na kolima.
  • PreduzetnikNS

    15.12.2015 20:47
    U Srbiji je problem...
    I žmigavac dati, to je toliko veliki problem, jer držeći ruke na volanu ogroman je problem prstom povući gore ili dole da bi se ostalim vozačima dao znak da se skreće ili menjaju trake pa na kraju svi moramo da budemo vidoviti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika