Juče pompezno uhapšeni, jutros već pušteni bivši direktori JKP "Put" Vidačić i Radmilović

Sedmoro odgovornih u nekoliko preduzeća i firmi, koji su u sredu uhapšeni u Zrenjaninu, kao osumnjičeni za malverzacije na izgradnji puteva, jutros su pušteni iz pritvora.
Među njima su i dvojica bivših direktora novosadskog javno-komunalnog preduzeća "Put", Dušan Vidačić (58) i Predrag Radmilović (47). Vidačić je kao kadar SPS-a bio direktor od 2004. do 2008. godine, a Radmilović za vreme vladavine demokrata od 2008. do 2012. godine.
 
Kako je saopštila policija, oni su bili deo grupe koja se tereti za malverzacije prilikom realizacije projekta sanacija i proširenje puta u opštini Žitište, na relaciji Banatski Dvor - Torda. Prema navodima iz prijave, mahinacije su se dešavale od početka 2008. do aprila 2012. godine.
 
Naime, prilikom realizacije projekta sanacija i proširenja puta na relaciji Banatski Dvor - Torda, posao koji je bio poveren izvođaču radova JKP "Razvoj" iz Žitišta, nezakonito je ustupljen podizvođačima JKP "Put" iz Novog Sada, a potom "Kum" iz Kikinde. Radove je na kraju izvelo privredno društvo "Transbis komerc" iz Zrenjanina i za njih naplatilo 225.5 miliona dinara, dok je za iste radove od Fonda za kapitalna ulaganja naplaćeno 282.8 miliona dinara. Razliku od 57 miliona protivpravno su prisvojili "Kum" iz Kikinde i JKP "Put" iz Novog Sada.
 
Sedmoro uhapšenih u Zrenjaninu je deo velike policijske akcije pod nazivom "Pluton" u kojoj su u sredu uhapšene 53 osobe osumnjičene za finansijski kriminal i korupciju.
 
"Ova akcija još je jedan ozbiljan pokazatelj da je država odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od krivičnog gonjenja", rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.
  • Kernel

    03.03.2017 10:23
    Predstava
    Srpsko narodnjacko pozorište...
  • TKO

    02.03.2017 22:30
    NETKO
    Merika je sledeca .OBROVAC
  • zak

    02.03.2017 18:25
    Jos jedan pokazatelj da je drzava odlucila da se obracuna sa kriminalom ! Oni jnutros pusteni e ala ste se obracunali zalosna je ova nasa Srbija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika