Goran Kovačević Goranac i dva policajca uhapšeni zbog otmice Cvijetića

Novosadska policija je danas pre podne na Limanu privela trojicu muškaraca osumnjičenih da su učestvovali u otmici Gorana Cvijetića (41), saznaje 021.rs.
Goran Kovačević Goranac i dva policajca uhapšeni zbog otmice Cvijetića
Foto: 021.rs

Oni su, kako nezvanično saznajemo, pomogli ranije privedenim Božidaru Bosniću (51) i Nenadu Steviću (39) da 22. maja na Detelinari otmu Cvijetića.

Uhapšeni su Goran Kovačević Goranac (43) i policajci Dalibor Bogdanović zvani Boća (40) iz Novog Sada i Vladica Rakić (36) iz Obrenovca.

Podsetimo, prilikom otmice, svedoci su ispričali da je bilo više od dvojice počinilaca, dok se, kako je preneo jedan beogradski list, na video zapisu sa obližnje zgrade videlo da su bila bar četiri počinioca, pri čemu su se osobe koje su Cvijetića presrele ponašale kao da su policajci.

Svoj trojici određeno je zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, a u zakonskom roku biće dovedeni na saslušanje sudiji za prethodni postupak. 

Podsetimo da je Bosniću i Steviću već određen prtvor do 30 dana, a do do sada nije poznato zbog čega su oteli Cvijetića, iako su svi od ranije poznati policiji po raznim krivičnim delima. Ono što se pretpostavlja je da su Cvijetića oteli jer je navodno povezan sa ubistvom Teodore Kaćanski prošle godine na Telepu, a koja je bila Stevićeva devojka.

Kažimo i da je oteti Cvijetić u međuvremenu završio isto u pritvoru od 30 dana, jer ga je policija osumnjičila za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca i za podmetanje bombe pod automobil predsednika Pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislava Bokana.

Podsetimo, sukob dve kriminalne grupe traje već neko vreme na ulicama Novog Sada, jedne kojim rukovodi Goran Kovačević Goranac i druge čiji su pripadnici povezani sa osuđivanim pripadnikom zemunskog klana Daliborom Nišavićem Čodom. 

Policija do sada nije rešila slučaj ubistva na Telepu, kao i ranjavanje Nika Uskokovića zvanog Skole (37), mada se pominjalo da je tada meta zapravo bio njegov šurak Goran Kovačević zvani Goranac.

  • Pera

    02.06.2017 09:33
    Kao sto sam i napisao vec klasika pritvor mesec dana i ponovo na slobodi
  • Pera

    01.06.2017 15:54
    Ma ostace u pritvoru mesec dana radi medija i citave pompe i izaci napolje kao da se nista nije desilo
  • NN

    01.06.2017 15:48
    SVAKA IM CAST
    Osuditi Gorana Cvijetica na maksimalnu kaznu 40 godina i UHAPSITE nalogodavce, za sve zlocine koje je pocinio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika