Ubica žene i ćerke iz Veternika ćutao pred sudom, svedočila porodica ubijene

Arpad Sabo, protiv koga je podignuta optužnica za ubistvo supruge, 24-godišnje Slavice i četvoromesečne bebe Nikoline u Veterniku, branio se ćutanjem na glavnom pretresu u Višem sudu u Novom Sadu.
Ubica žene i ćerke iz Veternika ćutao pred sudom, svedočila porodica ubijene
Foto: 021.rs
Sabo, kojem preti 40 godina robije zbog svirepog ubistva prošlog avgusta u stanu koji su iznajmljivali, nije želeo da iznese odbranu, te su se sudiji obratili svedoci, roditelji ubijene Slavice i najbliže komšije. Prema rečima majke Ljiljane Đurđić, problemi između Arpada i Slavice počeli su oko pripreme svadbe, a nastavili se sa zajedničkim životom, pošto je par imao mnogo problema. Đurđićeva svedoči da je Arpad bio alkoholičar i često agresivan, te da je njena ćerka bila vrlo poslušna i radila šta joj je muž govorio.
 
Otac ubijene Duško Đurđić navodi da se ćerka bojala da mu kaže da je muž prebija, ali se jeste poveravala majci. Ni on, kao ni njegova supruga, ne znaju zbog čega bi je Arpad ubio, ali opisuje samo jednu od svađa u porodičnom stanu u Novom Sadu, kada je Arpad bio nasilan, udarao po nameštaju i vikao. Otac čak tvrdi da je Arpad sa svojom majkom promenio datum njihovog venčanja i nije rekao Slavici, te da ju je vređao i nazivao pogrdnim imenima.
 
"Bio je ljubomoran, optuživao je da često priča sa komšijom dok on nije tu, što nije tačno. Slavica se nije ni sa kim viđala i dopisivala", tvrdi otac, dok odbrana optuženog potencira da se Slavica čula i viđala sa jednim od komšija.
 
Komšije bračnog para Sabo, Jadranka i Željko Štrbac, izdali su stan bračnom paru Sabo u Veterniku i često bili u prilici da čuju svađu, viku i bebin plač. U noći ubistva, kažu komšije, iz Slavičinog i Arpadovog stana se čula buka. Čak je krv iz toaleta iz njihovog stana probila do stana Štrbac, što su oni i primetili i ubrzo, ušavši u stan, Željko je pronašao Slavičino telo. Ubrzo su došli hitna pomoć i policija.
 
Veštačenje i obdukcija pokazali su da je Slavica iskrvarila na smrt kao posledica presečenog vrata
 
Naredna ročišta zakazana su za 12. septembar i za 15. oktobar. Podsetimo da je tužilaštvo okončalo istragu u februaru i zaključilo da je slučaj prilično jasan, a Sabo ni u jednom trenutku nije pokazao kajanje.
  • Sasa Zivkovic Zile

    15.02.2018 00:07
    Netreba njemu da se odmah presudi ,bilo bi mu to nezna kazna ,njemu treba da se presudi 40 godina,da se muci i pati.Da zivi stim sto je ucinio.
    Dule ,istrajte do kraja ,srecno
  • Deks

    19.06.2017 22:03
    Prosle nedelje muskarac iz Subotice koji je na slican nacin ubio bivsu zenu dobio je 11godina. Pisite i o tom slucaju.
  • novosađanka

    19.06.2017 20:51
    Vrx
    jel ovo sve zaista pise ili sanjam? kakvi svedoci kakvi dokazi kakve price ... steta sto nema smrtne kazne.. mada to mozda i nije kazna prav za takav zločin..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika