Optužnica protiv Zemunca uhvaćenog sa bombom namenjenoj Boći

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Đ. M. (28) iz Zemuna, koji je 5. aprila uhapšen na Detelinari dok je nosio eksplozivnu napravu velike razorne moći.
On je optužen za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 
Tužilaštvo ga je optužilo "jer je u Novom Sadu, u Ulici Ilija Birčanina kod kućnog broja 9, okrivljeni neovlašćeno nosio minsko-eksplozivna sredstva, i to minsko eksplozivnu napravu velike razorne moći sa daljinskim aktiviranjem".
 
Prilikom hapšenja osumnjičenog, policija je eksploziv pronašla u rancu koji je on nosio.
 
Podsetimo da je novosadska policija u ponedeljak, 5. aprila oko 17 časova dobila dojavu da je podmetnuta bomba u ulazu u kojem stanuje nekadašnji novosadski policajac Dalibor Bogdanović Boća. Policijske patrole su blokirale Ulicu Ilije Birčanina, na Detelinari, u kojem se zgrada nalazi, i kontradiverziona ekipa je pregledala ulaz, okolne automobile i ulicu. 
 
Na internetu se pojavio snimak nadzorne kamere na kojem se vidi kako unosi ranac sa eksplozivom u ulaz koji je otključan.
 
Podsećamo da je policiji i polovinom januara bilo dojavljeno da je u tom ulazu pronađen sumnjiv predmet. Opširnije čitajte OVDE.
 
U maju pre dve godine, Dalibor Bogdanović Boća je povređen kada je eksplodirao njegov BMW. Eksplozivna naprava je bila postavljena ispod vozačevog sedišta i aktivirana daljinski. Više o tome OVDE.
 
Daliboru Bogdanoviću Boći se trenutno sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine. On je jedan od petorice okrivljenih za otmicu Cvijetića, a osim njega, okrivljeni su i V. R, G. K, N. S. i B. B. 
  • Sramota

    18.05.2021 12:53
    Sada ste revnosni, a koliko dokumenata stoji po fiokama! Sram vas bilo! Posten covek se nema kome obratiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika