U Bubi Grill-u najbolja pljeska u Novom Sadu

U redakciji Radija 021 vodila se ove nedelje žestoka debata gde se u Novom Sadu jede najbolja pljeska.

Za voditelje Marinu i Copeta ipak je uvek najvažnije šta kažu njihovi slušaoci sugrađani, pa su stoga odlučili da reše dilemu i saznaju gde je u gradu najbolja pljeskavica. Uz to i da nagrade pobednika.

Puno je obožavalaca ovog srpskog specijaliteta, tako da su odgovori slušalaca bili raznoliki. Neki su smatrali da se u "Kukuriku baru" u Kineskoj četvrti prave najbolje domaće lepinje sa pilećim mesom, da je pljeskavica i piletina sa karijem u lepinji najbolja u "Petlu" u Dunavskom parku, drugi su izabrali "Brezu" u Veterniku gde su vrhunski somuni i najbolji leskovački roštilj, a treći su se odlučili za "Siky" na Klisi, gde dolaze taksisti, kamiondžije, moleri i majstori raznih zanata, a pljeska je dovoljno velika i sa mnogo ponuđenih priloga.

Predlozi su se dalje nizali: "Žar Mance" kod Sajma, Banjalučki ćevap u Gajevoj, "Kapisa" na Najlon pijaci, kod "Tute" u Šafarikovoj, u popularnoj "Breni" kod stadiona, u "Cap-cap" kod Socijalnog, u "Zarićevom Vajatu" na Bulevaru oslobodjenja. Neki su bili kategorični da se najbolje jede u "Papričicama" kod Sajma na parkingu, u "Boki grill-u" kod Mašinske škole, ili "Sokačetu" u Pap Pavla.

U studiju Radija 021 povela se rasprava i koji je premaz za pljeskavicu najbolji, a najčešće su se pominjali urnebes, zelena i kupus salata, te kiseli krastavčići. Marina i Cope otkrili su da čak i psiholozi mogu odrediti karakter osobe na osnovu toga kakav prilog stavlja u pljekasvicu. Nakon toga ostalo je pitanje, šta li o nama svima govori podatak da pljeskavicu ne možemo da zamislimo bez crnog luka, pa makar zbog toga oterali momka ili devojku ili dobili stomačne tegobe.

Dok je neko najbolju pljeskavicu jeo na Poljoprivrednom sajmu ili u Domu JNA, mnogi sugrađani su se ipak odlučili za domaću varijantu i svoja kulinarska umeća, nateravši voditeljima vodu na usta sa raznoraznim opisima priloga i mešanog mesa koje Novosađani u domaćoj radinosti stavljaju u pljeskavicu.

Međutim mrtva trka se sve vreme vodila oko "Tostera" u Radničkoj i "Bubi Grill-a". Oni su dobili apsolutno najviše glasova, a pobedu je na kraju odneo "Bubi Grill". Pobednički odgovor je, nasumičnim odabirom, bio odgovor Saše Milovanovića, koji u "Bubi Grill-u" najviše voli da jede pljeksavicu sa pavlakom, majonezom i lukom, a kako kaže "kada ga grize savest unutra stavi i koji list zelene salate".

Saša ima svoju radionicu i bavi se izradom kutija za muzičke instrumente. Po sada već tradicionalnom običaju, Cope mu je danas na posao, kao nagradu, odneo upravo njegovu omiljenu pljeskavicu iz "Bubi Grill-a". Uz to, on je ujedno dobio kao nagradu paket pomoći na putu od "Atlas Servisa".

Podsetimo, početkom septembra su slušaoci Radija 021 glasali i za najbolji burek u gradu, a pobedila je pekara "Burek plus" u Rumenačkoj 106.

  • Novosadjanin

    12.03.2021 15:16
    Bilo Nekad
    Jeste istina te davne 2014g. Bubi bio zakon ali kao i Pizzerija cao poceli da se kvare i tako izgubili ime i musterije. Nekad bio red ispred Bubija, radile po 4 radnice kod sajma, sad samo jedna. Musterije su oteli Sarajevski Cevap(kod dakca) samo zbog kvaliteta i ukusa kompletne hrane.
  • Ćale

    27.11.2016 05:12
    ...
    A šta ćemo sa kuhinjom za moderne keve na stadionu???
  • Samo

    05.12.2014 13:09
    jedna stvar
    U Novom Sadu pljeske ne mogu da se porede sa Beogradom, u Novom Sadu plaćamo flis papir od pljeskavica u odnosu na Beograd, a o ukusu mesa bolje ni da ne pričamo.

    Zato u Beogradu imaju samo osnovne premaze I salate jer nije ništa potrebno s obzirom koliko je meso ukusno.

    Čekam godinama hoće li već jednom neko početi da pravi prave pljeskavice,sa pravom gramažom, a ne ovde napišu pljeskavica 140 grama a dobijete 80 grama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.