Regresiranje putnih troškova za srednjoškolce

Učenicima srednjih škola koji iz Novog Sada putuju u druge opštine iz budžeta grada izdvojen je deo novca za nadoknadu dela putnih troškova.
Učenicima srednjih škola koji iz Novog Sada putuju u druge opštine iz budžeta grada izdvojen je deo novca za nadoknadu dela putnih troškova.

Srednjoškolci mogu ostvariti pravo na:

-80% regresirani prevoz  – ovo pravo ostvariće učenici  koji su bez jednog ili oba  roditelja, učenici iz porodica  koje ostvaruju pravo na dečiji  dodatak, učenici koji poseduju  izbegličku ili raseljeničku legitimaciju, učenici koji su deca palih boraca ili ratnih vojnih invalida, kao i učenici iz porodica u kojim međumesnim prevozom putuje dvoje ili više učenika

- 40% regresirani prevoz - ovo pravo ostvaruju svi učenici  koji putuju u druge opštine  u srednje škole čiji je osnivač  Republika, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.  

Ovo pravo važi za period od oktobra 2010. do kraja nastave 2011, odnosno najkasnije do juna sledeće godine.

Zahtevi se mogu podneti  Pisarnici Gradske kuće, Novi Sad, Trg slobode 1  (prizemlje), šalteri 12 i 13, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Rok za podnošenje zahteva je 25. septembar, a naknadno prispeli zahtevi biće obrađeni u narednom mesecu.

Sva potrebna obaveštenja mogu se dobiti preko Kontakt centra, broj 0800 021-021 ili u Gradskoj upravi  za obrazovanje, na tel. broj  4882-900, od 8 do 15 časova.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije