Radno vreme marketa i ustanova tokom praznika

U Domu zdravlja tokom prvomajskih praznika rade samo dežurni lekari.

Dežurne ambulante i apoteke

Za vreme prvomajskih praznika, od subote 1. maja do ponedeljka 3. maja, u Domu zdravlja "Novi Sad" 24 sata dežuraće pedijatri u ambulanti "Jovan Jovanović Zmaj" i stomatolozi u Njegoševoj 32. Lekari opšte medicine i medicine rada radiće svih dana praznika od 7 do 20 časova u objektu "Jovan Jovanović Zmaj". Svih dana praznika ekipe Službe za kućno lečenje posećivaće svoje pacijente.

U subotu 1. maja dežura apoteka  u ulici Narodnog fronta 72 i to od 7:30 do 20 sati, a u nedelju su dežurne apoteke "Sajmište" u Rumenačkoj 106 i "Sanitas" u Futoškoj 52. U ponedeljak rade apoteka  "Liman" u Narodnog fronta 10 i apoteka "1.maj" u Jevrejskoj 40. Tokom noći, dežurna je apoteka "Bulevar" na Bulevaru Mihajla Pupina 7 i to od 20 do 7 sati, kao i u subotu posle 14 sati.

GSP, parkiranje

Gradski autobusi će od subote do ponedeljka saobraćati po redu vožnje za nedelju. U GSP-u naglašavaju da će za 1. maj po potrebi angažovati dodatna vozila za prevoz putnika do izletišta na Fruškoj gori.

Prema rečima portparola "Parking servisa", Radovana Jeknića, parkiranje se neće naplaćivati za vreme praznika.

Marketi, pošte, banke

Tokom praznika, subota, 1. maj je neradan dan u "Tempu" i "Maksiju". "Tempo" će u nedelju i ponedeljak raditi do 17 časova. U nedelju 2. maja radiće samo jedan "Maksi" market i to na Bulevaru oslobođenja 18. "Univereksport" u subotu, 1. maja, radi do 14 sati, dok će 2. i 3. maja biti redovno radno vreme. Megamarket "Roda" radi redovno sva tri dana.

Od 1. do 3. maja rade samo četiri dežurne pošte u Novom Sadu i to u Megamarketu "Rodić" od 8 do 20:30 časova, a šalteri u Supermarketima "Univereksporta 021", "Alba" i u ulici Narodnog Fronta 73a, rade od 7 do 13 časova u subotu, odnosno do 20 časova u nedelju i ponedeljak.

Banke ne rade za praznike, a građanima će biti dostupni bankomati. Prvi radni dan posle prvomajskih praznika je utorak, 4. maj.

Šalteri Informatike u petak 30. aprila rade skraćeno i to na Bulevaru cara Lazara od 7.15 do 12 časova, u Dušana Vasiljeva od 9 do 12 časova, a na Bulevaru Jovana Dučića i Bulevaru Mihajla Pupina u Tržnim centrima "Nork" i "Bazar" radno vreme je od 8 do 12 časova. Blagajne neće raditi od 1. do 3. maja, a od utorka, 4. maja rade redovno.

Spens će biti zatvoren za 1. maj, dok će u nedelju 2. i u ponedeljak 3. maja raditi prema redovnom rasporedu. Teniski tereni radiće sva tri dana redovno od 7 do 22 časa.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije