Voša osvojila Kup Srbije, ubedljiva igra šampiona države

Rukometaši Vojvodine osvojili su Kup Srbije za sezonu 2019/20, pošto su u finalu savladali pančevački Dinamo sa 32:20.
Voša osvojila Kup Srbije, ubedljiva igra šampiona države
Foto: 021.rs
Ovo je aktuelnom prvaku Srbije šesti put da osvaja najmasovnije klupsko takmičenje u državi. 
 
Odlična odbrana novosadskog tima na čelu sa iskusnim Svetislavom Verkićem dozvolila je Pančevcima da postignu samo dva gola za uvodnih 17 minuta igre (8:2). Do tada je tim trenera Borisa Rojevića iskoristio sve benefita defanzive ponajviše preko desnog krila Darka Milenkovića, koji je bio neumoljiv (ukupno sedam golova). 
 
Nakon tajm-auta u 22. minutu, ekipa Dinama odigrala je bolje u završnici zahvaljujući raspucanom mladom desnom beku Milanu Goluboviću (šest golova) koji je do poluvremena pet puta tresao mrežu Novosađana (16:11).
 
  
 
Šampionski sastav sa Slane bare nastavio je sa igrom na visokom nivou u drugom poluvremenu držeći protivnika na odstojanju od šest-sedam golova. Odličnu rolu imali su Jovica Nikolić i Aleksandar Кurteš, a golom Miljkovića u 57. minutu za 29:20 počelo je i slavlje na klupi Novosađana.
 
Za najboljeg golmana završnog turnira Кupa izabran je Svetislav Verkić, kapiten RК Vojvodina, dok je najbolji njegov saigrač Nemanja Pribak.
  • Idemo

    28.09.2020 06:51
    Igraj Vošo!
  • Novosađanin

    27.09.2020 21:44
    Mnogo jaka priča
    Dinamo znaš li sad gde ti je mesto?!
  • Boki

    27.09.2020 21:33
    Roki
    Sve pohvale Djuki podigao je Vošu iz pepela

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.