Vojvodina predstavila tri nova igrača

Fudbalski klub Vojvodina od danas je jači za tri fudbalera. Ugovore sa novosadskim klubom potpisali su doskorašnji napadač Jagodine Milan Bojović, rezervni golman Budimir Janošević, kao i osamnaestogodišnji mladi reprezentativac Gane Abraham Frimpong.
Fudbalski klub Vojvodina od danas je jači za tri fudbalera. Ugovore sa novosadskim klubom potpisali su doskorašnji napadač Jagodine Milan Bojović, rezervni golman Budimir Janošević, kao i osamnaestogodišnji mladi reprezentativac Gane Abraham Frimpong.

Milan Bojović, koji će najverovatnije u narednoj sezoni nositi dres sa brojem deset, kaže da su njegov zadatak golovi i to je ono što navijači Vojvodine treba da očekuju od njega. "Ja uvek težim da budem u protivničkom šesnaestercu, da postižem golove i asistiram, tako da ću tome težiti i u dresu Vojvodine", kaže donedavno najbolji igrač Jagodine.

Mladi Frimpong igra na poziciji zadnjeg veznog, a u novosadski klub je stigao iz italijanske Vićence kao slobodan igrač. Bio je na probi u Partizanu, gde je bio blizu potpisivanja ugovora, ali dogovor nije postignut zbog njegove povrede primicača. Kako za 021 kaže sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić, povreda nije ozbiljnije prirode i pitanje je dana kada će se mladi fudbaler priključiti pripremama. "Nije ništa ozbiljno, očekujemo ga na treningu već za koji dan. Trebalo je da igra protiv Sloge, ali je osetio bol, zbog čega smo ga preventivno povukli sa spiska igrača za tu proveru", navodi on.

Dolazi i Ljubinković

Prema Pantelićevim rečima, prelazni rok za Vojvodinu još uvek nije završen, jer se očekuje finalizacija pregovora sa kreatorom igre Anatozisa Markom Ljubinkovićem. Sportski direktor Vojvodine kaže da se čeka da ovaj vezista raskine ugovor sa kiparskim prvoligašem, kako bi u Vojvodinu mogao da dođe bez obeštećenja.

"Mi smo u završnoj fazi pregovora sa Ljubinkovićem, samo čekamo da raskine ugovor, jer je on još uvek igrač Anatozisa. Verujem da će pravne formalnosti biti završene za nekoliko dana i da će on uskoro postati novi igrač Vojvodine", navodi Pantelić.

Dovođenjem Frimponga, broj registrovanih stanaca u Vojvodini se popeo na šest, dok je po pravilima Superlige klubovima dozvoljeno da na spisku imaju samo četiri igrača bez srpskog pasoša. Ovo znači da će crveno-bele u naredne dve nedelje sigurno napustiti dva igrača, a spekuliše se da bi to mogli biti Danijel Mojsov i Abubakar Oumaru. (M.Sovilj)

  • LimanTheFirm

    10.08.2011 19:47
    Svi na Karadjordje, igra Vojvodina!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.