Košarkaši Vojvodine uspešno počeli sezonu

KK Vojvodina Srbijagas pobedila je Proleter u Zrenjaninu sa 90:76 (23:17, 28:31, 22:16, 17:12) u prvom kolu Košarkaške lige Srbije. Novosađani su stekli prednost polovinom prvog perioda i iako je Proleter nekoliko puta uspevao da izjednači rezultat, uspeli su da je održe do kraja i ubedljivo pobede.

KK Vojvodina Srbijagas pobedila je Proleter u Zrenjaninu sa 90:76 (23:17, 28:31, 22:16, 17:12) u prvom kolu Košarkaške lige Srbije. Novosađani su stekli prednost polovinom prvog perioda i iako je Proleter nekoliko puta uspevao da izjednači rezultat, uspeli su da je održe do kraja i ubedljivo pobede.

 

Najbolji pojedinac meča bio je Duško Bunić sa 23 poena (9/12 za dva), a u ekipi Siniše Matića po 13 poena još su postigli Dunđerski i Zeković, Kužeta je dao 11. Kod domaće ekipe centarski par Majkić – Obrenović bio je najbolji sa 17 odnosno 16 poena. Majkić je imao i sedam skokova. Piterson je postigao 14, Bjegović 11 poena.

KK Vojvodina je na samom početku počela sa agresivnom odbranom i visokim presingom u ranoj fazi napada Proletera. Uspeli su da blago poremete prenos lopte domaće ekipe, pa je polovimom prve četvrtine novosadska ekipa stigla do 6 poena prednosti, zahvaljujući raspoloženom Buniću koji je postigao 7 poena. Proleter se vratio rezultatski dobrom igrom na centre, ali je ekipa Siniše Matića sa dve kvalitetne odbrane stekla prednost na kraju prvog perioda 23:17.

U drugoj četvrtini Bunić i Kalinić nastavili su sa dobrom igrom i visokim procentom šuta. Ali su i sa druge strane odlično parirali visoki igrači Proletera Majkić, Obrenović i Bjegović. Bekovska linija Novosađana nije bila dovoljno razigrana i obe ekipe su bazirale igru na centrima, što je više odgovaralo Proleteru čiji centri su postigli 30 poena za poluvreme. Ipak na pauzu između poluvremena, KK Vojvodina otišla je sa prednošću 51:48, uz fantastičan šut iz igre od 74 odsto (20/27), od čega samo dva promašaja za dva poena.

U nastavku je ponovo u glavnoj ulozi bio Bunić koji je inicirao seriju Vojvodine od 8:2 za 61:52. Kada se u ekipi Proletera umorio Majkić, nije bilo rešenja u napadu. Trener Vojvodine Matić je čestim rotacijama na bekovskim pozicijama držao visok nivo odbrane i prednost je nastavila da raste. Međutim domaća ekipa se pred kraj treće četvrtine vratila na minus od 9 poena za 64:73 pred poslednji period.

Igralo se koš za koš u prvoj polovini četvrte četvrtine, a onda su košarkaši iz Zrenjanina pojačali odbranu i visoku prednost protivnika uspeli da svedu na 73:77 trojkom Pitersona. Međutim odmah u sledećem napadu kapiten Marković je postigao svoje prve poene i to van linije 6.75, kada je njegovom timu bilo najpotrebnije. Ovakvi potezi često odlučuju pobednika, a takav slučaj je bio i u ovom meču. Zrenjaninci nisu imali svežine da do kraja ozbiljnije ugroze prednost Vojvodine koja je na kraju  bila 14 poena. KK Proleter Naftagas – KK Vojvodina Srbijagas 76:90.

KK Vojvodina Srbijagas: Petković 2, Kužeta 11, Kesić 5, Marković 5, Stojačić 6, Šešlija, Kalinić 9, Bunić 23, Đumić 2, Dunđerski 13, Zeković 13, Vujošević 1.

KK Proleter Naftagas: Knežević 2, Bulut, Vujin 5, Majkić 17, Bjegović 11, Piterson 14, Martinović, Žarković 3, Igrutinović 8, Obrenović 16, Božović

KK Vojvodina će svoj naredni meč odigrati tek za 14 dana protiv Napretka u Kruševcu, jer je meč drugog kola sa OKK Beogradom odložen zbog turneje ˝klonfera˝ u inostranstvu

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.