Vođa "Koride" glavni osumnjičeni za ubistvo Nenada Opačića

Jovan Kecman, vođa huligana okupljenih pod imenom "Korida", glavni je osumnjičeni u istrazi o ubistvu bračnog para Opačić, prenosi "Blic".

Jovan Kecman Coja, tridesetpetogodišnji vođa huligana okupljenih pod imenom "Korida", glavni je osumnjičeni u istrazi o ubistvu bračnog para Opačić, prenosi "Blic".

Kecman je u bekstvu od oktobra prošle godine kada je sa dva hica iz pištolja ranio Dalibora Bogdanovića Boću, radnika policije i komesara za bezbednost FK Vojvodina.

"Policija ima informaciju da je Kecman organizovao ubistvo bračnog para Opačić i sada se intenzivno radi na proveri te informacije", kaže za "Blic" izvor iz policije. Šef Veterničkog klana Nenad Opačić (54) i njegova supruga Jasmina (47) ubijeni su 28. februara na Novom naselju.

Prema saznanjima ovog lista, Kecman je nakon ranjavanja Bogdanovića pobegao najpre u BiH, a zatim u Holandiju. Kao mogući motiv za ubistvo Opačića, policija ističe borbu za prevlast na narko-tržištu Novog Sada.

Kako navodi list, Kecman je nakon odslužene kazne zatvora nastavio da se bavi narko poslovima. Bavio se prodajom heroina iz Preševa, a imao je i dobre kontakte sa jačim dilerima u Crnoj Gori. U međuvremenu je stao na čelo ozloglašene "Koride", koja se povezuje sa čestim nasiljem i dilovanjem droge po Novom Sadu.

"Povod za pucnjavu u kojoj je ranjen Bogdanović bila je svađa oko muzike u kafani u Laze Telečkog. S obzirom na to da su se i ranije sukobljavali, svađa je ubrzo prerasla u tuču u kojoj su učestvovali i njihovi prijatelji. U jednom trenutku Kecman je ispred lokala izvukao pištolj, ispalio dva hica u Bogdanovića, nakon čega je pobegao", kaže izvor iz policije.

Kecman je inače više puta hapšen zbog trgovine narkoticima, razbojništva, krađe vozila, teških krađa, kao i nelegalnog nošenja oružja. Iz Srbije je pobegao tek kada se suočio sa prijavom za pokušaj ubistva.

  • deset nula

    07.04.2015 09:08
    jak vam klub koridasi
    FK Novi Sad 0 : 10 Fk Sloboda Tuzla

    https://sr-rs.facebook.com/FKSlobodaTuzla/posts/863847833628200
  • Jasta

    06.04.2015 09:44
    @Anonimus
    Molio bih novinara da napise kada je to Korida divljala na stadionu:

    U pravu si, nikada nije divljala na stadionu, vec je po ulicama bola i pucala zbog gudre. I nemojte sada da mi se pravite andjeli majke vam, kada ste obicna stoka, komani i dileri. A price o casti ostavi za forume i YT.
  • 03.04.2015 16:34
    aha to je taj kontroverzni biznismen...sto je iz zatvora rezirao...ili sto je nedavno izasao iz zatvora...ili je ovaj mnogo manji pa ce eto snositi posledice za jos goreg od njega...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti