Deca na listi čekanja nek strpljivo čekaju

Roditelji dece koja nisu uspela da se upišu u vrtiće trebalo bi da sačekaju polovinu septembra, kada se očekuje da se kvote za upis prošire za 20% i lista čekanja više nego prepolovi.

Roditelji dece koja nisu uspela da se upišu u vrtiće trebalo bi da sačekaju polovinu septembra, kada se očekuje da se kvote za upis prošire za 20% i lista čekanja više nego prepolovi. Direktor "Radosnog detinjstva", Borislav Samardžić, kaže da ima obećanja iz školske uprave da će ti zahtevi biti ispunjeni.

Na listi čekanja je ove godine ostalo nešto više od 1.860 mališana, a Samardžić napominje da je od prošlogodišnjih 3.200 neupisane dece, njih 550 ostalo neupisano do kraja školske godine. Situacija se razlikuje od jednog do drugog dela grada.

"Najveće liste čekanja su već standardno u Veterniku, na Novom naselju, kao i na Klisi. Gužve su i u centralnom jezgru grada", kaže Samardžić.

Spiskovi primljene dece i onih koji nisu pronašli mesto u vrtiću mogu se videti na vratima objekta koji je bio prvi izbor roditelja, kao i na sajtu www.predskolska.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti