Milionska odšteta za barže

Preduzeće "Heroj Pinki" pred Privrednim sudom traži isplatu troškova najma i vraćanja u prvobitno stanje dve barže koje su zaostale nakon demontaže pontonskog mosta.

Preduzeće "Heroj Pinki" pred Privrednim sudom traži isplatu troškova najma i vraćanja u prvobitno stanje dve barže koje su zaostale nakon demontaže pontonskog mosta.

Odštetu od milion evra "Heroj Pinki" traži od republičkih, pokrajinskih i gradskih vlasti, jer je ugovor o najmu barži bio potpisan sa sada nepostojećom Direkcijom za obnovu i izgradnju zemlje.

Grad je najam barži plaćao dok je pontonski most funkcionisao, a poslednjih pet godina za preostale dve barže nije uplaćen ni dinar, piše "Blic".

  • Sestra dr Petrovica iz Petrova

    24.08.2010 06:35
    Odgovor na: Cija je to imovina?
    Ocigledno dragi brate dr Petrovicu da ne hajes mnogo za sestru iz Petrovaradina. Ono sto je tebi ruzenje izgleda i razvoj komaraca, nekom je to bio do skole, fakulteta, posla, devojke i svega onog sto nam je u ono ludo vreme bilo uskraceno.
    I zasto mislite da "Heroj Pinki" te barze nije zaradio? Pa i da ih je dao na koriscenje (ili im je dobrovoljno oduzeto zbog ratne opasnosti), moralno i zakonodavno pravo nalaze da im se to plati (u bilo kom procentu). Ne mesati ovde pricu "pojeo vuk magarca" i "to ovde nikad nece naplatiti". Ako im je inace tesko da to naplate, onda bar ne treba likovati nad tim.

    Veliki pozdrav dr Petrovicu od sestre iz Petrovaradina.
  • Mita

    23.08.2010 11:19
    Barze
    Znas ko je to ugovarao?
    Eno ga, opet sedi na istom mestu; vratio se "pre roka".

    Ako ugovor kaze da grad ili drzava moraju da sklone barze, onda Heroji imaju pravo...Ako je bio dogovor, dobice sipak...
  • Dr Petrović

    23.08.2010 09:58
    Čija je to imovina?
    Zašto "Heroj Pinki" nije uklonio svoje barže, već sada traži odštetu. Još smo mi građani plaćali uklanjanje. Hoćemo da nam se ti novci vrate!
    Ne, grad Novi Sad treba "Heroj Pinkiju" da naplati parkiranje barže i uzurpaciju Keja i ruženje izgleda grada, razvoj komaraca i opasnost po okolinu.
    Barže su njihovo vlasništvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti