Ambrozija pokošena sa privatnih poseda

Korisnici 35 privatnih poseda na području grada ispunili su svoju obavezu i pokosili ambroziju na zemljištu koje im je dato na upotrebu.
Korisnici 35 privatnih poseda na području grada ispunili su svoju obavezu i pokosili ambroziju na zemljištu koje im je dato na upotrebu.

Prema rečima glavnog komunalnog inspektora, Srđana Jakovljeva, inspekcija je svim ovim korisnicima pre mesec dana uputila opomenu i oni su ambroziju pokosili u roku od nedelju dana.

"Mi smo uručili obaveštenja javnim preduzećima kao što su "Železnica Srbije", "Putevi Srbije" i "Vodoprivreda", i oni su na nekim svojim lokacijama odmah počeli da uništavaju korov. Pre nekoliko dana smo dostavili opomenu i preduzeću "Lisje" jer je primećeno da u jednom delu Novog groblja ima ambrozije", navodi Jakovljev.

On dodaje da je posao uspešno obavljen zahvaljujući saradnji sa Prirodno-matematičkim i Poljoprivrednim fakultetom, ali i dojavama građana koji su pozvani da prijave ambroziju na privatnim površinama.

"Ono što smo primetili je da ambrozije ima zaista mnogo, a da se često kompanije i velike firme izgovaraju nedostatkom novca. Međutim, obaveze su obaveze, i mi ćemo nastaviti da ih kontrolišemo. Ovog meseca ćemo sačiniti i jedan detaljan izveštaj o celokupnom poslu za republičku Fitosanitarnu inspekciju", tvrdi Jakovljev.

On dalje ističe da će nastojati da sledeće godine ovaj posao bude započet dosta ranije.

  • Ljiljana

    12.09.2010 19:24
    E, moj Ekolog, ovde se svi prave ludi i tvrde da se ona moze iskoreniti kosenjem. Mada, nesto ni kosenja nema, bar na Novom naselju.
  • Ekolog

    12.09.2010 16:33
    Ambrrozzzija
    Ambrozije ima previše u gradu. Kao što sam pominjao pre, mislim da je ima u svakoj ulici gde je iole bujnija vegetacija.
    Košenje ambrozije ne daje prave rezultate, jer ona mora da se čupa iz korena.
    To što Srđan priča to je ipak samo simbolika, da se ne kaže da nisu ništa radili.
  • 11.09.2010 23:42
    Gradske vlasti kaznjavaju sve koji se ne pridrzaaju propisanih zakona o odrzavanju cistoce javnih povrsina, a sta je sa JKP koji su zaduzeni za odrzavanje urednosti grada, oni NE IZVRSAVAJU svoje obaveze a niti su kaznjeni zbog svog nerada ali zato su izuzetno efikasni prilikom podizanja cena svojih (ne}usluga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti