Izmeštanje kladionica iz blizine škola

Izmeštanje kladionica i kockarnica iz blizine škola nije oročeno, ali je svim direktorima novosadskih škola rečeno da nadležnoj inspekciji prijave ovakve objekte.
Izmeštanje kladionica i kockarnica iz blizine škola nije oročeno, ali je svim direktorima novosadskih škola rečeno da nadležnoj inspekciji prijave ovakve objekte.

Izmenjenim Zakonom o igrama na sreću, dozvoljena razdaljiha između kladionica i škola, povećana je sa 150 na 200 metara.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Milan Đukić, kaže za Radio 021 da će gradske i pokrajinske vlasti u saradnji s Upravom za igru na sreću, odnosno inspektorima, napraviti akciju provere poštovanja zakona. "Što se novosadskih škola tiče, tu nije bilo previše prijava u nekom prethodnom periodu. Znate da se dozvoljena udaljenost menjala, ali to ne možemo da merimo mi, već nadležna Uprava za igre na sreću, koja im daje dozvole za rad", objašnajva Đukić.  

Izmenama Zakona o igrama na sreću, povećane su i kazne za vlasnike kladionica i kockarnica, koji maloletnicima dozvoljavaju ulazak u takve objekte. Oni su pre mogli biti kažnjeni sa 10.000 dinara, a sada je kazna desetostruko veća. (D.S.)
  • Vedran

    10.09.2010 19:33
    ...
    Mogu oni staviti kladionicu i na 5 kilometara od škole neće se ništa promjeniti. Roditelji treba da kontrolišu gdje djeca troše pare, a treba i u kladionicama zabraniti klađenje mlađim od 18 godina. Mada će i tada neke kladionice da krše pravilo, ali ako inspekcija nađe nekoga ko krši pravio kazna treba da bude više miliona.
  • živa istina

    09.09.2010 19:27
    živa istina
    Dolazim kući sa posla i u Gundulićevoj ulici na 80 metara (da da, živa istina, samo OSAMDESET metara) je otvorena kladionica, u ekološkoj zgradi pod brojem 20. Doskora je bila kafana pa se tu skupljala lokalna ekipa i po koji osmak i sedmak ispijao pivce, sada u kladionici poker udaraju sedmaci i osmaci. Hteo da slikam i pustim na B92 ali komsija od preko puta - lokalni kavgadzija me popreko pogledao. Valjda je vlasnik ili šta? Sve u svemu kladionica je odradila vec pola skolske godine a po svemu sudeci odadice i ovu. Hvala bogu da mi deca ne idu tu u školu. I prosto se pitam kako da niko nije primetio to. Ja bih u tih 150 metara ubacio i kladionice i kafane ! A da ne pricam da u prvoj trafici pored skole dete moze slobodno kupiti cigarete duvan i rizle. Dok god primaju ovi nastavnici plate bas ih briga gde će deca i kako će odrasti. Verovatno ni ova moja poruka neće ništa promeniti osim klimanje tvoje glave pošto se slažeš i saosećaš samnom. Uf teško je podići dete u ovom prosvetnom beznađu gde već ni oni koji su plaćeni u prosveti ne rade više od svog minimuma dostojanstva i etike - a ta granica je kod nekih neverovatno niska.
  • Lehel

    09.09.2010 18:39
    ....
    Ala su povećali udaljenost, svaka im dala, baš su se potrudili! 50 metara... Čoveče pa to je nekoliko minuta hoda... sad će glupa deca još više kasniti na časove. Trebalo bi neko rigoroznije rešenje da se uvede!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti