G17 i Maja Gojković nova koalicija

Stranka G17+ i grupa građana "Maja Gojković" najavile su formiranje nove odborničke grupe u Skupštini grada, koja će se zvati "Ujedinjeni regioni Srbije".
Stranka G17+ i grupa građana "Maja Gojković" najavile su formiranje nove odborničke grupe u Skupštini grada, koja će se zvati "Ujedinjeni regioni Srbije".

Kako piše Nacionalni građanski, ovaj potez nije iznenadio ni gradsku vlast, ni opoziciju. Predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Jovanović nije imao komentar, a šef odborničke grupe "Za evropski Novi Sad", Božidar Protić, nije obavešten.

S druge strane, predsednik gradskog odbora radikala, Đurađ Jakšić, tvrdi da je ovakav potez bio očekivan, rekavši da je partija Maje Gojković uglavnom podržavala odluke i politiku vladajuće koalicije.

Nemanja Starović iz Srpskog pokreta obnove ističe da će bivša gradonačelnica morati da objasni svojim biračima partnerstvo sa dojučerašnjim političkim protivnikom. Podsetimo, grupa građana "Maja Gojković" u gradskom parlamentu ima 7 odbornika, dok G17+ ima pet predstavnika, koji su nedavno istupili iz odborničke grupe sa Demokratskom strankom.

  • @Ns

    11.09.2010 17:22
    kako ono bese?
    Ako me pamcenje sluzi, davno bese: Istoimeni polovi se privlace, ili odbijaju?
    Tu bas nisam siguran.
  • miki

    10.09.2010 05:10
    sve je rečeno
    Georg je rekao sve. Poučno i jezgrovito.
  • mrmot

    10.09.2010 01:22
    Ajde Milivoje ti nama lepo objasni na koju odluku Ustavnog suda misliš i kako će to uticati na broj odbornika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti