Festival uličnih svirača na ulicama grada

Deseti Internacionalni Festival Uličnih Svirača održaće se u periodu od 9. do 11. septembra. 
Deseti Internacionalni Festival Uličnih Svirača održaće se u periodu od 9. do 11. septembra.

Na više lokacija u centru grada od Trga Slobode do Dunavskog parka nastupiće preko dvesta izvođača iz Srbije, Španije, Hrvatske, Brazila, Slovenije, Italije i drugih zemalja. Prolaznike će zabavljati  muzičari, pevači, klovnovi, žongleri, akrobati i pripovedači. Zbog manjeg budžeta u odnosu na prošlu godinu, festival će trajati samo tri dana.

Festival će otvoriti novosadski sastav "Tripcycle" u saradnji sa "Cirkusferom" iz Beograda, sa predstavom specijalno pripremljenom za ovu priliku.

Još jedna predstava je specijalna kreacija načinjena za ovogodišnji festival, a izvodiće je italijanska glumica i pripovedačica Đovana Konforto, koja će pričati priču o Pinokiju na "nijednom" jeziku, koristeći izraze i gestove pozajmljene iz svih svetskih jezika.

Iz Španije dolazi "Enano Free Artist", jedan od najboljih izvođača na evropskoj sceni, koji svojom klovnovskom predstavom i snagom svoje humanosti zasmejava publiku širom sveta. Džesika Arpin je mlada umetnica iz Brazila, akrobata na biciklu, koja izvodi predstavu uličnog pozorišta, vrlo često i komičnu i dirljivu u isti mah.

Grupa "Vuge" iz hrvatske će izvesti veoma interesantan program baziran na narodnoj muzici interpretiranoj na svež i originalan način. Prvog dana festivala publika će imati priliku da vidi i neobičnu grupu od sedam gajdaša iz raznih gradova Vojvodine, kao i dečiji maskenbal ustanove "Radosno Detinjstvo".

U petak će nastupiti i grupa "Dade", pod vođstvom Olaha Vinsa, a u kasnijim satima i Milan Mumin .

Najveći koncert, a ujedno i zatvaranje festivala biće vokalni spektakl jedne od najpoznatijih pop i džez grupa na svetu, "Perpetuum Jazzile" iz Slovenije. Njihovu interpretaciju pesme "Afrika" je na internetu videlo više od osam miliona ljudi.

  • jasna

    02.09.2011 08:24
    provod na Festivalu
    Obožavam ovaj festival, jedva čekam da počne,
    pravo je uživanje kretati se od mesta do mesta i slušati živu muziku, vrsnih izvođača.
    pozdrav organizatorima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti