U avgustu smanjena nezaposlenost

U avgustu se broj nezaposlenih u Vojvodini smanjio se za 11.000.  
U avgustu se broj nezaposlenih u Vojvodini smanjio se za 11.000.

Prema podacima Pokrajinske službe za zapošljavanje, najveći broj nezaposlenih zabeležen je u martu, kada je na evidenciji bilo 209.000 lica. Direktor ove ustanove, Vladimir Srdić, kaže da je ovakvo kretanje brojki uobičajeno, kao i da su njihovom smanjivanju u trećini slučajeva doprineli programi zapošljavanja Nacionalne službe. Prema njegovim rečima, taj procenat se može povećati ako javnost bude bolje informisana o akcijama.

"Nismo više servis koji samo evidentira broj nezaposlenih, nego i servis koji pokušava da uskladi tržište rada. Postoji jako puno usluga u okviru naše službe za koje poslodavci i ne znaju", rekao je Srdić.

Među najuspešnije programe u Vojvodini ubrajaju se novo zapošljavanje, samozapošljavanje, i "Prva šansa". Putem prvog konkursa, poslodavci su otvorili oko hiljadu i po novih radnih mesta. Takođe, 1.400 lica je zahvaljujući subvencijama uspelo da pokrene sopstveni posao. Program za pripravnike "Prva šansa" je zaposlio preko dve hiljade mladih ljudi. Iz republičkog budžeta je za različite programe izdvojeno oko 540 miliona dinara, a iz pokrajinskog 256 miliona.

  • MODESTI

    10.09.2010 18:50
    ja znam
    znam zašto se smanio broj, zato što je dosta njih odustalo posle višegodišnjeg čekanja na birou za posao , da je jalovo dolaziti sa kartončićem svakog trećeg meseca, već su se lepo zaposlili na crno, a neki su se i samoubili, što zapravo, što radeći za mizeriju od nazovi plate, a sada se ovi hvale kako zapošljavaju narod,bednici
  • 09.09.2010 20:59
    Poslodavci bili na godisnjem odmoru eto zato je smanjena nezaposlenost....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti