Besplatna oplodnja za pet parova

Pet parova sa teritorije opštine Irig dobili su besplatne tretmane prirodne insemenacije u bolnici za ginekologiju "Perinatal".

Pet parova sa teritorije opštine Irig dobili su besplatne tretmane prirodne insemenacije u bolnici za ginekologiju "Perinatal".

„U borbi protiv steriliteta u Srbiji se, uglavnom, koristi vantelesna oplodnja stimulisana hormonima, što je medicinski opravdan metod. Međutim, u razvijenim zemljama lekari pre ovog postupka primenjuju inseminaciju u spontanim uslovima, koja ženu ne podvrgava hormonskoj terapiji, već samo potpomaže prirodno začeće“ objasnila je dr Gordana Kozarov iz Perinatala. Uvodeći evropske standarde u strategiju podsticanja rađanja na našim prostorima,“Perinatal” prvo preporučuje prirodniju asistenciju začeću, pa tek onda stimulisanu oplodnju, kaže dr Kozarov.

Isti projekat se sprovodi i u opštinama Bela Crkva, Nova Crnja, Žabalj i Kikinda a uz podršku Skupštine Vojvodine a sa ciljem promovisanja pronataliteta u pokrajini.

  • Natasa

    27.09.2010 20:18
    Najbolja doktorica
    Dr Kozarov meni vodi trudnocu od prvog dana i divna je, i kao lekar ali i kao osoba.Uvek nasmejana i spremna da pomogne, spremna da odgovori na svako pitanje...Bravo za nju i za ovaj potez ordinacije Perinatal.To ce nekome puno da znaci.
  • 10.09.2010 18:07
    Mislim da se ne dize buk, nego se zeli reci da postoje ipak ljudi-lekari koji su humani, e sada da li je to dobar marketinski potez, jeste i to izuzetno dobar... a koliko kosta ovakva intervencij u drzavnim bolnicama, i da li se bar nesto ne placa u drzavnim bolnicama, da li je zakonito placati -izdvajati novac za zdravstveno osiguranje da bi se lecili a potom placati jos naknadno participcije od lekova pa nadalje
  • Vesna R.

    10.09.2010 15:06
    Bravo :-)
    Dr. Kozarov je uvek imala sluha za sterilitet, cak i za trudnoce dobijene putem vantelesne oplodnje. Nista manje nisam ni ocekivala od nje, Bravo za "Perinatal" :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti