Kradu šifre za gmail preko sajta u Sremskoj Kamenici

Bezbednosni stručnjaci kompanije Sunbelt upozoravaju na talas spam poruka koje se "maskiraju" kao zvanična komunikacija Gmail administracije, a tako pokušavaju da ukradu korisničko ime i šifru vlasnika Gmail naloga. Podaci se čuvaju na serveru koji je registrovan u Sremskoj Kamenici.

Bezbednosni stručnjaci kompanije Sunbelt upozoravaju na talas spam poruka koje se "maskiraju" kao zvanična komunikacija Gmail administracije, a tako pokušavaju da ukradu korisničko ime i šifru vlasnika Gmail naloga.

Podaci se čuvaju na serveru koji je registrovan u Sremskoj Kamenici.
Korisnici koji su prevareni na ovaj načiun dobijaju poruku da im je gmail račun nekompletan i, kada kliknu na link u mejlu koji su dobili, odlaze na lažnu stranicu gmaila na kojoj se svojom šifrom i korisničkim imenom uloguju.

Lažne email poruke su jako dobro napravljene, a svi vizuelni elementi ne samo da podsećaju na zvanična obeležja kompanije Google, već se zapravo i "vuku" sa Google servera.

Ova prevara se realizuje preko internet sajta koji je registrovan na do sada nepoznatog stanovnika Sremske Kamenice. Stručnjaci za bezbednost računara pretpostavljaju da je u pitanju davno zapostavljeni sajt koji su preuzeli hakeri.

  • Predrag

    11.09.2010 09:25
    izvor informacije
    http://sunbeltblog.blogspot.com/2010/09/gmail-phishing-spam-making-rounds.html

    ako se isprati tekst veoma lako se dodje do podatka da je moj imenjak redistrovo domen

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti