Perpetuum jazzile maestralno za kraj IFUS-a

Slovenačka horska atrakcija ''Perpetuum jazzile'' izvela je sinoć sjajan koncert na prepunom Trgu slobode na završetku Međunarodnog festivala uličnih svirača, koji je u protekla tri dana okupio muzičare i razne druge izvođače iz celog sveta.
Slovenačka horska atrakcija ''Perpetuum jazzile'' izvela je sinoć sjajan koncert na prepunom Trgu slobode na završetku Međunarodnog festivala uličnih svirača, koji je u protekla tri dana okupio muzičare i razne druge izvođače iz celog sveta.

Predvođeni dirigentom Tomažom Kozlevčarom, tridesetak mladih pevača, mahom iz Slovenije, prikazali su izvanredne glasovne mogućnosti i neverovatno izvođenje poznatih numera u svojim aranžmanima. Više od deset hiljada Novosađana pozdravilo je njihov nastup ovacijama i aplauzima, a Slovenci su uzvratili dvočasovnim programom koji je trajao skoro do 1 sat ujutru.

Hor ''Perpetuum jazzile'' gotovo sve kompozicije, svoje i tuđe, izvodi ''a capella'', a jedini ''instrumenti'' su vokalni perkusionisti, svojevrsna ''virtuelna ritam sekcija'', predvođeni neverovatnim Sašom Vrabičem, bit boks majstorom koji sam može da zameni čitav orkestar. Ostali članovi hora nastupali su i kao solisti u različitim numerama, pevali su klasične, pop-rok i bluz standarde u latino, gospel, hip-hop i horskim aranžmanima, uz karakteristične koreografije, podražavanje muzike i audio efekata.

Koncert ovog sastava u Novom Sadu zatvorio je deseti po redu Festival uličnih svirača, koji je ove godine i pored trostruko smanjenog budžeta imao preko 200 različitih tačaka domaćih i svetskih muzičara, animatora i performera.

  • saša

    14.09.2010 09:02
    onaj tip je smorio najstrašnije. očekivao sam bolje..
  • Dejan

    13.09.2010 05:22
    Super su ljudi, samo ovaj Tomaž ubija koliko smara...
  • Dragana

    12.09.2010 09:23
    Fenomenalno !
    Nastup je bio odličan ! Pevali su dva sata, napravili dobru atmosferu, i srećna sam što je toliko ljudi bilo u prilici da ih pogleda, jer da je pala kiša, sumnjam da bi svi "stali" u Sinagogu ! Pepetuum

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.