Letnja škola medijskih studija

Međunarodna letnja škola za studente novinarstva ''Mostovi medijskog obrazovanja'', druga po redu, svečano je otvorena na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i trajaće do 20. septembra.
Međunarodna letnja škola za studente novinarstva ''Mostovi medijskog obrazovanja'', druga po redu, svečano je otvorena na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i trajaće do 20. septembra.

Školu organizuje Odsek za medijske studije ovog fakulteta, a pohađaće je 32 studenta sa univerziteta u regionu: u Segedinu, Temišvaru, Ljubljani, Podgorici, Sarajevu, Zagrebu, Skoplju i u Novom Sadu. Šefica odseka Dubravka Valić-Nedeljković istakla je u prvi plan konkretne ciljeve projekta i njegov veliki praktični značaj. – Tema ovogodišnje škole je ''Mediji i krizne situacije'', a predavanja će biti usmerena na dve teme: mediji i ekološke katastrofe i mediji i društvene krizne situacije, navela je Valić-Nedeljković, dodajući da će u narednih sedam dana studenti iz regiona učestvovati na brojnim predavanjima i radionicama, što će na kraju predstaviti kroz male naučne radove koje će kreirati. Studentima iz regiona predavaće univerzitetski profesori i saradnici sa univerziteta u Zagrebu i u Novom Sadu, dok će za uže tematske oblasti biti zaduženi gostujući predavači: zamenik republičkog ministra policije Predrag Marić, dr Dušan Sakulski sa Univerziteta Ujedinjenih Nacija u Bonu, dr Jadran Perinić sa Univerziteta u Dubrovniku, dr Siniša Atlagić sa Univerziteta u Beogradu, kao i međunarodni ekspert za krizne situacije dr Proda Šećerov.

Osnovni cilj škole je da se podstakne mobilnost studenata u regionu, prodube dijalog i razmena iskustava između studenata i nastavnika i unapredi interkulturalna saradnja. Organizaciju škole ove godine su podržali Centralnoevropska inicijativa, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport.

  • 14.09.2010 13:39
    trebalo bi malo prodiskutovati o temi nezavisno novinarstvo i uvlacenje u du~e onome ko finansira

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti