Otvaranje Keja uz splet igara

Kej žrtava racije, kojeg je Zavod za izgradnju grada rekonstruisao poslednjih godinu dana, svečano će biti otvoren danas u 17 časova.
Kej žrtava racije kojeg je Zavod za izgradnju grada rekonstruisao poslednjih godinu dana svečano će biti otvoren danas u 17 časova.

Za otvaranje je upriličen program koji će početi kod novoizgrađenog košarkaškog terena kod bivšeg Žeželjevog mosta, gde će biti održana revijalna košarkaška utakmica, kao i takmičenje u bacanju "trojki". Na delu Keja preko puta Doma vojske građani će moći da provere svoje zdravstveno stanje i posavetuju se sa stručnjacima.

Kod spomenika Porodica u 17 časova počinje koncert  Kulturno umetničkih društava "Sonja Marinković" i "Svetozar Marković" kao i Srpskog kulturnog društva "Železničar".

Podsećamo, za oko 500 miliona dinara, koliko je koštala kompletna rekonstrukcija Keja, izgrađen je novi zaštitni bedem, u dužini od dva kilometra visok 60 centimetara. Napravljene su trim i biciklistička staza, a obnovljena je i popločana pešačka staza. Izgrađeni su i tereni za boćanje i košarku, a Kej je dobio i nove klupe, kante za smeće, kao i stajališta  za turističke autobuse.

U avgustu su nakon deset godina uklonjene i barže. To je, međutim, ostalo u senci neizmirenih troškova za najam i vraćanje u prvobitno stanje dve preostale barže, jer preduzeće Heroj Pinki, koje je obavljalo taj posao, traži pred Privrednim sudom odštetu od milion evra od republičkih, pokrajinskih i gradskih vlasti.

  • Amfiteatar@

    17.09.2010 23:26
    Exit?


    Da li pomislis i na EXIT? Ili njih ne smatras zabavnim,...
  • Amfiteatar

    17.09.2010 09:57
    pored spomenika Zrtvama Racije
    kao Cirkus pored Groblja...Kad samo pomislim na cega ce sve to liciti u dogledno vreme..."Vece sa Matijom Beckovicem", finale "Granda" ili "Farme", posijelo Nedje Kostica i "Duge"...
  • đuro krajišnik

    16.09.2010 11:59
    nisam biJo
    Nisam biJo na otvaranju pa me interesuje da li se igralo glamočko gluvo ili su na repertoaru bile one crnogorske igre kada se pentraju jedan drugom na glavu i to je kao kul .

    Jel bilo ispaljivanje buradi sa karbitom u vis i bacanje kamena s ramena u dalj pa je na kraju posle nadavlačenja konopca smrtni slučaj na ražnju platio glavom čitavu paradu prazilukovskog kičeraja.

    Predlažem da ovo okupljanje postane tradicija i da se za sledeću godinu pozovu sledeće selekcije gradova pobratima : gornje brijanje (donje nemojte zvati ni slučajno jer su jaki u bacanju zelene sline u dalj) veliko blatište i obaveznu malu moštanicu .

    Ne razumem što kukate okolo para ?
    Pare su da se troše a ne da se čuvaju u slamaricama.
    Vama Lalama sve smeta i jako ste čudni ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti