"Hotel Evropa" u zgradi NIS-a

Radionicu "Hotel Evropa", koja se realizuje u okviru projekta Teatarske asocijacije "Kvartet", novosadska publika će moći besplatno da pogleda u četvrtak.
Radionicu "Hotel Evropa", koja se realizuje u okviru projekta Teatarske asocijacije "Kvartet", novosadska publika će moći besplatno da pogleda u četvrtak.

U radionici francuskog reditelja, Lorana Mandona, učestvuje po dvoje glumaca iz četiri teatra koji čine Teatarsku asocijaciju, kaže upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Milosavljević. "Jedan od zaključaka do kojih smo došli jeste da se desilo malo čudo. Naime, nešto što je delovalo kao "of program", što je u našem planu i programu stavljeno gotovo na marginu, a to je radionica, ispostavilo se da je zapravo najzahtevniji i najozbiljniji element projekta "Vizije Evrope", asocijacije "Kvartet", kaže Milosavljević.

Projekat radionice, iz koje je nastao scenski materijal, zasnovan je na pokušaju ujedinjavanja drugačijih pozorišnih iskustava, a postao je dobra osnova za koprodukciju, odnosno predstavu koja će nastati na osnovu materijala radionice. U projektu četiri teatra, Srpsko narodno pozorište predstavljaju glumci Radoje Čupić i Draginja Voganjac, a konačni rezultati radionice biće predstavljeni u okviru pratećeg programa "Bitefa". Teatarsku asocijaciju "Kvartet", uz Srpsko narodno pozoritše, čine i francuski Teatar "Riktus" iz Nanta, mađarsko Pozorište "Geza Gardonji" iz Egera, te Zapadnočeški teatar iz Hebe.

Početak radionice zakazan je za četvrtak u 18 časova, u sali zgrade Naftne industrije Srbije na Limanu. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti