Nema isključenja zajedničke struje

"Elektrovojvodina" neće isključivati zajedničku struju u zgradama koje su nagomilale dugove.  
"Elektrovojvodina" neće isključivati zajedničku struju u zgradama koje su nagomilale dugove.

Zajednička struja podrazumeva svetlo u hodnicima, rad liftova i hidrofora koji snabdeva više spratove vodom, zbog čega bi njeno isključenje dovelo stanare u vrlo lošu situaciju i bilo bi kazna za neredovne platiše, ali i građane koji redovno izmiruju svoje obaveze.

Portparolka "Informatike", Gordana Galešev, najavila je da će opomene zbog neizmirenih računa biti poslate narednog meseca. "Opomene će ići uz račun za septembar, dakle u oktobru. Tada će svako dobiti iznos duga po našim evidencijama. Takođe, iznos ukupnog duga za komunalne usluge se uvek nalazi u info bloku naših računa", rekla je ona.

Podsetimo, Novosađani su ovog meseca na svom računu za komunalije obavešteni o tome koliko stanari njihove zgrade ukupno duguju za zajedničku električnu energiju. Nejasno je zbog čega su o tim dugovanjima obavešteni i oni koji račune redovno plaćaju i da li je to trebalo da ih uplaši da će ostati bez liftova i svetla u hodnicima, pa su u Informatici i Elektrovojvodini očekivali da Novosađani postanu njihovi uterivači dugova.

"Informatika", koja između ostalog naplaćuje i zajedničku električnu energiju, godišnje pošalje između 35 i 45 hiljada opomena. Od toga, oko 10.000 građana bude tuženo.

  • emanon

    17.09.2010 14:42
    Na divljem Zapadu to funkcionise ovako. Elektrodistribucija posalje prvu opomenu, sledeceg meseca drugu opomenu, treceg meseca kompletan racun preda drzavnoj agenciji koja se bavi uterivanjem dugova. Agencija salje opomenu uvecanu za 20% sume na racunu, salje drugu opomenu takodje uvecanu, ne salje trecu opomenu nego vas pozovu telefonom i lepo kazu da znaju da imate ta i ta kola, to i to godiste. Ako za 14 dana ne isplatite dugovanje oni petnaestog dana dolaze i plene kola. Prodaju ih na aukciji, elektrodistribuciji uplate vasa dugovanja, sebi uzmu proviziju a vama vrate sve ono sto ostane preko toga. Kada se posle toga pojavite u nekoj banci da uzmete kredit oni preko te agencije dobiju info da niste kerditabilni i nista od kredita u narednih 5 godina.
  • Kole

    17.09.2010 10:02
    Lopovi u zgradama
    Treba odma na robiju oterati bar 1 godinu te sto ne placaju zajednicku struju i zapleniti im imovinu pa prodati da se namiri dug, a oni neka se posle snalaze kako znaju i umeju.
    Ukoliko rade u republickim, pokrajinskim ili gradskim intitucijama ili firmama treba im dati otkaz!
    Brzo bi se pomocu ovakvih mera sve dovelo u red!!!
  • Mamika

    17.09.2010 05:53
    ???
    Ma nemojte vi njioma,u zgradama,uopste naplacivati ni struju ni grejanje!!! Tu smo mi,koji zivimo u kucama! nama! Mi smo ovce za sisanje! nama mogu i da seku kablove i da salju sudke naloge za plenidbu i svasta jos!!!Nama mogu sve a njima nista!!! Nisu ni ludi da placaju,kad su vec u tako povlastenom polozaju!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti