Plaćali grejanje, Toplana ispostavila dugovanja

Početak grejne sezone bi za stanare 180 zgrada u gradu mogao biti odložen, budući da iz "Novosadske toplane" poručuju da su brojni investitori novogradnje nagomilali čak 1,6 milijardi dinara duga.  
Početak grejne sezone bi za stanare 180 zgrada u gradu mogao biti odložen, budući da iz "Novosadske toplane" poručuju da su brojni investitori novogradnje nagomilali čak 1,6 milijardi dinara duga.

U pitanju su objekti koji su u režimu privremene isporuke toplotne energije i građevinskom grejanju, pa se u ovim slučajevima grejanje fakturiše investitorima, kojima stanari plaćaju račune, piše Blic. Međutim, građani koji žive u ovim zgradama tvrde da su sve svoje obaveze blagovremeno izmirivali, uvereni da vlasnik novac prosleđuje "Toplani".

Portparolka ovog preduzeća, Jelena Vujin, izjavila je da Novosađani koji imaju problema sa dugovanjima mogu da zakažu sastanak sa šefom sektora za komercijalne poslove, na telefon 420-853.

Prema podacima "Toplane", više od milijardu dinara potraživanja odnosi se na stambene zgrade, a dugovi različitih poslovnih objekata iznose 565 miliona dinara.

  • Ojadjeni

    17.09.2010 13:21
    Naš primer....
    U Vuka Karadžića 8 u Novom Sadu, 31 vlasnik stana je investitoru, Magnat@Сoala, uplatio prilikom preuzimanja ključeva od 400 do 600 eura na ime grejanja za godinu dana unapred. Kako uskoro ističe ta godina dana a od naših para investitor nije uplatio ništa toplani, suočeni smo sa činjenicom da nećemo imati grejanje. I šta sad uraditi, investitor je "pukao", toplana nas neće priključiti 15.09. na sistem, kome se obratiti?
  • Deki

    16.09.2010 12:32
    Pa nije bas tako
    Ovde je neko zamenio teze, jer Toplana ima ugovor sa investitorom, a ne sa nekim stanarima, koji su se uselili u zgrade bez upotrebne dozvole???
    Investitoru sa kim ima ugovor jedino Toplana moze da ispostavi fakturu, a nekom drugom.
    ukoliko je protivno zakonu investitor uselio stanove, a ti stanari time koristili grejanje, e tada on njima prefakturise grejanje zavisno od kvadrature stana.
    Oni placaju investitoru grejanje, a on Toplani.
    Kako su neki gradjani (organizovani) molili Toplanu da direktvo njoj placaju mimo investitora (a za zgradu - zaduzenje investitora) to im je ova i dozvolila, ali moraju svi da plate grejanje (sto oni ne zele da ucine) - ali zele grejanje!?
  • piplfoks

    16.09.2010 12:27
    Pri tome, zvaničnici Toplane propuštaju da pomenu da se građevinsko grejanje stanarima tih objekata naplaćuje oko 150 din. po m2 u grejnoj sezoni, plus oko 20 din. po m2 van nje... A grejanje počinje obično sa zakašnjenjem i neredovno je - pa prosta računica kaže da se svim tim ljudima više isplati da od*ebu Toplanu i da se greju na struju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti