Nedelja horskog pevanja u Novom Sadu

Najavljeno je održavanje prve međunarodne nedelje horskog pevanja, "Cantat Novi Sad", koja će se održati sledeće godine u avgustu.  
Najavljeno je održavanje prve međunarodne nedelje horskog pevanja, "Cantat Novi Sad", koja će se održati sledeće godine u avgustu.

U okviru programa biće organizovano pet stilski različitih radionica. Radionica "Meditacije i sećanja" baviće se modernim ostvarenjima evropskih autora, pod dirigentskom palicom Belgijanca Petera Dižana. Tema radionice "Show choir", koju će voditi Dvajt Džordan iz SAD, biće mjuzikli i šou programi.

Takođe, posetiocima će biti predstavljena i američka duhovna muzika, a radionicu će voditi Mardžori Malon. Baštinu naroda sa prostora bivše Jugoslavije i Mokranjčeva dela obradiće Stanko Šćepić i Miloje Nikolić.

PR menadžerka Cantata, Larisa Inić, najavila je i prateći projekat pod nazivom "Hearts in harmony", posvećen inkluzivnim horovima i osobama sa invaliditetom, koji će biti organizovan u junu. On će biti pripremljen u saradnji sa udruženjem građana "Ljubav, vera, nada" i školom "Milan Petrović". "Ono što će biti drugačije jeste da smo omogućili učešće u horu i onim osobama koje su potpuno nepokretne i nemaju mogućnost pevanja, a sve to preko delimično automatizovanih robota - muzičara koji sviraju uz pomoć optičkih senzora", rekla je Larisa Inić.

Očekuje se da će na nedelji horskog pevanja, od 22. do 28. avgusta 2011. godine, biti oko 500 učesnika. Rok za prijavu je kraj maja sledeće godine, a više informacija o svemu može se pronaći na sajtu www.cantatnovisad.org. Manifestaciju organizuje Muzička omladina Novog Sada u saradnji sa Europa Cantat i pod pokroviteljstvom Grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti