Klinika prima samo hitne slučajeve

Na Klinici za očne bolesti, operišu se samo hitni slučajevi kaže direktor Kliničkog centra, Dragan Drašković i dodaje da će oko 100 pacijenata koji čekaju na operaciju sigurno biti operisano do Nove godine.

Na Klinici za očne bolesti, operišu se samo hitni slučajevi kaže direktor Kliničkog centra, Dragan Drašković i dodaje da će oko 100 pacijenata koji čekaju na operaciju sigurno biti operisano do Nove godine.

Da je do operacije oka gotovo nemoguće doći, za Radio 021 potvrdio je jedan od naših slušalaca, koji kaže da od decembra prošle godine pokušava da zakaže operaciju. On dodaje da je u međuvremenu počeo da gubi vid i na drugom oku, jer nema dve hiljade evra, koliko košta intervencija na oba oka kod lekara u privatnoj praksi.

"Meni je medicinska sestra rekla da oni jednostavno nemaju materijala i da ne rade operacije. I velike su liste čekanja. Mislim da je to bezobrazluk. Da li oni hoće da ja nabavljam sočiva? To je nešto što je apsolutno neshvatljivo", kaže naš slušalac.

Prema rečima direktora Kliničkog centra, problem nedostatka sočiva za operaciju katarakte prisutan je u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, a uzrok je to što je Zavod za zdravstveno osiguranje stao sa finansiranjem. U Zavodu međutim, to negiraju i kažu da redovno ispunjavaju ugovorne obaveze prema zdravstvenim ustanovama. (D.S.)

Na Klinici za očne bolesti, trenutno se operišu samo hitni slučajevi. To kaže direktor Kliničkog centra, Dragan Drašković i dodaje da će oko 100 pacijenata koji čekaju na operaciju, sigurno biti operisani do Nove godine. Prema njegovim rečima, problem nedostatka sočiva za operaciju katarakte prisutan je u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, a uzrok je to što je Zavod za zdravstveno osiguranje stao sa finansiranjem. U Zavodu to negiraju i kažu da redovno ispunjavaju ugovorne obaveze prema zdravstvenim ustanovama. Da je do operacije oka gotovo nemoguće doći, za Radio 021 potvrdio je jedan od slušalaca našeg radija, koji kaže da od decembra prošle godine pokušava da zakaže operaciju. On dodaje da je u međuvremenu počeo da gubi vid i na drugom oku, jer nema dve hiljade evra, koliko košta intervencija na oba oka kod lekara u privatnoj praksi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti