Uskoro obnova pozorišta

Rekonstrukcija zgrade Srpskog narodnog pozorišta trebalo bi uskoro da počne.
Rekonstrukcija zgrade Srpskog narodnog pozorišta trebalo bi uskoro da počne.

Od obimnijih radova, do kraja godine biće sređen krov, ali to ne znači da se ništa više neće raditi do sledeće letnje pauze kaže upravnik pozorišta Aleksandar Milosavljević. On dodaje da će dinamika radova zavisiti od dogovora s izvođačima, koje će pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja uskoro izabrati u postupku javnog odabira.

"Ako bude moguće da promenimo podove na našim scenama tokom zimske pauze, mi ćemo to uraditi. Ako bude moguće da tokom oktobra rekonstruišemo toalete u foajeu, to ćemo takođe uraditi" tvrdi Milosavljević.

Ipak, osim popravke krova, svi drugi obimniji radovi, čekaće sredinu sledeće godine, odnosno zatvaranje pozorišta pred letnju pauzu 2012. godine. Za obnovu Srpskog narodnog pozorišta biće potrošeno 180 miliona dinara koje je obezbedio vojvođanski Fond za kapitalna ulaganja, a s kojim je ovaj teatar već postigao načelni dogovor o izdvajanju novih 70 miliona za iduću godinu.

Milosavljević kaže da bi se sa još 70 miliona zadovoljile najnužnije potrebe pozorišta, te da će ta sredstva pokušati da obezbede preko republičkih institucija, odnosno Nacionalnog investicionog plana. Podsetimo da je početak obnove pozorišta brzopleto najavljen za početak leta, te da je od odlaganja posla, prema rečima Milosavljevića, došlo zbog trajanja postupka javnih nabavki.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti