Bez poplava u Vojvodini, padavine stale u Sloveniji

Porast vodostaja reka u Sloveniji i Hrvatskoj neće usloviti poplave u Vojvodini, kaže Mirko Galonja, rukovodilac odbrane od poplava u preduzeću Vode Vojvodine.
Porast vodostaja reka u Sloveniji i Hrvatskoj neće usloviti poplave u Vojvodini, kaže Mirko Galonja, rukovodilac odbrane od poplava u preduzeću Vode Vojvodine.

"Neće čak biti uslova ni da se proglasi redovna odbrana od poplava. Vodostaji će porasti za metar i nešto, tako da ne očekujemo u Vojvodini probleme kada su u pitanju poplave", kaže Galonja.

Prestanak crvene uzbune u Sloveniji
Nakon prestanka padavina, danas je u Sloveniji opozvan crveni vremenski alarm, ali su dve trećine Slovenije i dalje pod vodom, zbog čega je opreznost na putevima i dalje potrebna, jer su mnoge saobraćajnice oštećene i poplavljene.

Opasnost od odrona i klizišta i dalje preti. Veliki vodeni talas na Savi koji je stigao iz Slovenije, rano jutros je prošao kroz Zagreb, a prema procenama, nema opasnosti od poplava na području glavnog grada Hrvatske.  

Talas se kreće nizvodno ka Sisku, ali u Hrvatskim vodama ne očekuju da će doći do izlivanja. Nadležne službe su na terenu. Tokom noći se Sava umirila u svom donjem toku i delimično počela da opada, dok je Krka konačno prestala da raste.

Iako su reke prestale da rastu i kiše da padaju, situacija će u Sloveniji biti još neko vreme vrlo ozbiljna, zbog čega se svi upozoravaju da poštuju saobraćajne znake, da zaobilaze oštećene i poplavljene puteve.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti