Ipak će biti drugog oktobarskog roka

Savez studenata Pravnog fakulteta postigao je dogovor sa dekanom da se drugi oktobarski rok ove godine održi kao redovan ispitni rok, saznaje Radio 021.  

Savez studenata Pravnog fakulteta postigao je dogovor sa dekanom da se drugi oktobarski rok ove godine održi kao redovan ispitni rok, saznaje Radio 021. To znači da će svi studenti moći da polažu neograničen broj ispita, a ne samo jedan koji fali za uslov, kao što je bilo prethodnih godina.

Kako za naš radio kaže student prodekan Milan Krilović, dogovor tek treba da bude zvanično potvrđen. "Zvanična odluka će najverovatnije biti doneta na naučnom veću 27. septembra, nakon toga ćemo moći da obavestimo studente od tačnijim i preciznijim odlukama. Postoji dogovor da će naši zahtevi biti ispunjeni", rekao je on.

Iako se od protesta odustalo, studenti su se okupili ispred Pravnog fakulteta, kako bi skrenuli pažnji na svoj problem. Jedna od studentkinja koja je prisustvovala okupljanju kaže za Radio 021 da ovo nije prvi put da se odluke u vezi sa ispitima naprasno menjaju.

"Ostalo mi je dva i po ispita da očistim godinu. Imam već uslov za budžet, ali pošto taj uslov nije fiksni, već se rangiramo, želim da očistim godinu i bili bismo zaista oštećeni bez ovog roka. Što se tiče ranijih problema, prošle godine je postavljen uslov za budžet od 48 bodova, ali on nije ispoštovan. Studenti su plaćali školarinu, a kasnije je fakultet probao da im vrati novac. Vraćeno je 5.000 od 73.000 dinara", rekla je ona.

Podsetimo, Savez studenata je na svom Fejsbuk profilu objavio informaciju da je donesena konačna odluka o tome da je dozvoljeno prijavljivanje većeg broja predmeta u drugom oktobarskom roku. Međutim, juče je izdato saopštenje u kom se navodi da njihov predlog, a ne odluka, kako je ranije napisano, nije izglasan i da važi pređašnje pravilo. Ovo je dovelo brojne studente u loš položaj, pošto su mnogi, računajući na postojeću informaciju, za drugi oktobarski rok ostavili više ispita. (A.F.)

  • Zvonko

    25.09.2010 17:50
    @Zvoncica
    Ne lupetaj gluposti,majke ti!Nemas pojma o cemu pricas...kakava ovlascenja novinara.niko njih nije ovde pozvao da izmisljaju stvari,nego samo da se zainteresuju za to sto se desava.izgleda da si ti mozda dosla do KPP-a,al dzabe ti kad ne znas u kojoj situaciji to trebas da primenis.A sto se tice dovodjenja novinara i tvoje konstantne analogije sa vukom i ovcama (mada tu nema slicnosti,jer je mali zvao cobane u pomoc kad nije bilo opasnoti),ne mozes da je adekvatno primenis zato sto uprava pravnog fakulteta ne zna za drugi jezik...i vidis da su se odmah uzdrmli cim je bilo novinara pa su jos zapretili da ih vise ne dovodimo jer ce u suprotnom povuci svoju odluku...
  • Apsolvent

    25.09.2010 17:26
    nastavak za gospodu novinare
    da mi je to profesija kao nekom,pozabavio bih se time...Da sam hteo time da se bavim upisao bih zurnalistiku...i mislim da ste ovde Vi ipak licemer,jer prozivatye studente za sudstvo u srbiji,a mi nismo jos ni dosli ni blizu toga...a mi prozivamo Vas zato sto Vi ne radite Vas sadasnji posao,a ne buduci...
    U svakom slucaju veliki pozdrav za gospodu novanre,nije mi cilj da Vas ucim kako da radite vas posao,niti da se prepucavam sa vama.
  • Apsolvent

    25.09.2010 17:25
    @godpoda novinari
    Terminologija Vam je takva kava je jer najverovatnije niste zavrsili zurnlaistiku ili odogovarajuci fakultet pa morate da koristite ono sto znate...a nacin Vaseg razgovora je refleksija Vase opste kulture i obrazovanja,tako da u to ne zelim vise da ulazim...A sto se tice Vaseg poziva da se oprobam u ,,Vasem'' zanatu(posto je ocigledno da Vam to nije profesija),sto da ne...al posto u ovom konkretnom slucaju imam interes da zastitem sebe od retribucije koja bi se javila,po ovom pitanju,ne zelim da se mesam...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.