Dug Elektrovojvodini preko osam milijardi

Elektrovojvodina od kupaca trenutno potražuje oko 8,2 milijarde dinara.
Elektrovojvodina od kupaca trenutno potražuje oko 8,2 milijarde dinara. Od toga, domaćinstva duguju 3,6, a privreda 4,6 milijardi, rekao je direktor Elektrovojvodine Tomislav Papić.

Među domaćinstvima najkritičniju grupu predstavlja oko 5.500 potrošača, čija su dugovanja premašila po 100.000 dinara, dok među privrednicima ubedljivo najviše duguju dve velike firme iz Pančeva. "Na čelu liste dužnika su `Azotara` sa 620 i `Petrohemija` sa 600 miliona dinara neizmirenih obaveza, dok `Rudnik` iz Kovina duguje 72 miliona dinara. Oni su, međutim, na nivou industrijske (110) mreže, koju direktno ne možemo da  isključimo", rekao je Papić.

Nove račune potrošači će dobiti, najverovatnije, u novembru. Oni će biti kovertirani, sadržaće uplatnice, kao i mnogo više informacija i detalja. Takođe, struja će i dalje moći da se plaća i sa starim uplatnicama i uplatnim knjižicama.

  • elnsa

    22.09.2010 10:27
    Svakog meseca Elektrovojvodina iznosi koliki je dug toj firmi 21. u mesecu, kada im velika većina uplata računa za prethodni mesec još nije legla. I uvek su domaćinstva značajni dužnici. Volela bih da jednom čujemo iznos duga koji je, recimo, stariji od mesec dana.
  • Vaskez NS

    22.09.2010 09:20
    @Nasmejani
    ...ili što bi se narodski moglo kasti - ta man'te se zapadnog stila, bolje se isplati južno - odnosno - kud svi Turci tu i Lala :))
  • pukoh od smeha

    22.09.2010 07:35
    @Vaskez: lale su konačno rešile da rade isto kao i ostatak države, bojkotuju bilo kakve enormne namete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti