Komunalci sprečili građane da uklone deponiju

Stanovnici Novih Ledinaca samoorganizovali su se kako bi uklonili deponiju iza Doma kulture, ali su ih komunalci u tome sprečili.

Najpre su se obraćali nadležnim institucijama, ali za njihov problem niko nije bio zainteresovan. Kako kažu, jedan deo smeća su odneli radnici Gradske čistoće, ali je i dalje bilo mnogo stakla, cigle, crepova, ali i špriceva.

Kako bi rešili problem, odlučili su da se samoorganizuju, te su unajmili bager koji bi uredio tu površinu.

"Dok smo sređivali taj prostor, pojavili su se inspektori sa komunalnom policijom. Prvo smo mislili da su došli da posmatraju, da li ćemo oštetiti nešto ili slično, ali onda su nam prišli i rekli da ne treba da uređujemo površinu. Videlo se da je i njima bilo neprijatno zbog toga", priča za 021 stanovnik Novih Ledinaca.

U Komunalnoj policiju su za 021.rs potvrdili izlazak na teren. Prema njihovim rečima, oni su dobili su prijavu i zbog toga su izašli na teren.

"Kada je Komunalni inspektor stigao na pomenutu lokaciju, okupljeni nisu izvodili radove iza Doma Kulture. On ih je tada upozorio da će preduzeti mere iz svoje nadležnosti, ukoliko nastave bilo kakve dodatne radove", kažu u Komunalnoj policiji i dodaju da će inspektori i u narednom periodu nadzirati pomenutu lokaciju.

Iako se ovde ne radi o naruživanju, nego o uređivanju javne površine, u Komunalnoj policiji ističu da se radovi na javnoj površini ne smeju obavljati bez odobrenja nadležnog organa. Kako su rekli za 021.rs, u tom slučaju inspektor pokreće prekršajni postupak, ukoliko se ne postupi po naređenju.

"Takođe, donosi se zaključak o dozvoli izvršenja, te će se javna površina se putem drugog lica dovesti u ispravno stanje ili će se ukloniti bespravno postavljeni objekat", navode u Komunalnoj policiji.

Ipak, i pored dobre volje građana da urede sopstvenu okolinu, oni bi mogli da dobiju novčanu kaznu između 50.000 i 1.000.000 dinara, koliko je, Odlukom o uređenju grada, predviđeno za uništavanje za narušavanje javne površine.

Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

"

  • dejan ns

    24.03.2016 12:46
    ....
    Samo me zanima koji je retard prijavilo komunalnoj policiji???
  • cetnik

    23.03.2016 14:47
    DDD
    Cim zabranjuju znaci da ddd nesto l radi.trn u oku su svima jer se trude da pomognu obicnom coveku.a ti komsija sto nisi pokupio pvc flase i pokosio rastinje.i da si dosao video bi mnogo gori otpad kao sto su iskorisceni prezervativi,pakovanja iskoriscenih lekova,staklo,limenke i razne druge papire koje su FINI LJUDI BACILI,A MI BAHATI POJEDINCI TO OCISTILI.A VODECE STRUKTURE ZABRANILE DA SE TAJ DEO OSVETLI I POSADI TRAVA
  • Mile Kovacevic

    22.03.2016 19:09
    Dali je to moguce u zemlji Srb
    Ove ljude koji su cistili smece treba pohvaliti i nagraditi a ne da ocekuju kaznu od komunalne policije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti