Grad nema zemljište za investitore

Novi Sad trenutno nema građevinsko zemljište koje bi mogao da ponudi investitorima, tvrdi gradonačelnik Igor Pavličić.

Novi Sad trenutno nema građevinsko zemljište koje bi mogao da ponudi investitorima, tvrdi gradonačelnik Igor Pavličić.

Međutim, kako kaže, Grad priprema parcele oko Bulevara Evrope. On tvrdi da je zemljište na toj lokaciji značajan potencijal za gradnju.

"U sledećoj godini kad izađemo sa bulevarom na autoput, duž celog bulevara će biti zone i sa jedne i sa druge strane. Ja se nadam da ćemo i sa Železnicom u dogledno vreme završiti razgovore, da bi kompletan potez oko ranžirne stanice na Novom naselju mogli da preuzmemo u svoje vlasništvo", objašnjava Pavličić.

Gradonačelnik navodi da postoji i jedna parcela ka Kaću, ali je Mesna zajednica Kać zemljište izdala na korišćenje na 99 godina bez saglasnosti Republičke direkcije za imovinu. Takođe, Grad pregovara i sa vojskom oko zemljišta jer je u planu da se svi vojni kapaciteti presele na majursku adu. "Kasarna "Jugovićevo" obuhvata oko 170 hektara građevinskog zemljišta i to je, uz Bulevar Evrope, lokacija koja nam je veoma važna", navodi Pavličić.

On ipak nije mogao da precizira kada bi zemljišta na navedenim lokacijama mogla da budu spremna za upotrebu. (J.R.)

  • mila

    30.09.2010 18:03
    sta se desava sa prostorom izmedju Sajlova i Rumenke,to zemljiste nikome nepripada ni Rumenki ni Novom Sadu.
  • Slayer_ns

    30.09.2010 11:47
    Park?
    Kukaju kako grad nema dovoljno zelenih povrsina po Evropskim standardima.Ova parcela izmedju Bulevara Evrope i Bistrice je idealno da se napravi park.Upropastice i to sa nekim parkingom ili jos jednim kavez hotelom Matijevic ili slicno.
  • sale novosadjanin

    29.09.2010 13:05
    dokle
    dali su sve dobre lokacije aleksanderu,matijevicu,miskovicu...pa za cestite nema prostora.
    normalno,stranac nece da plati ulaznicu a ovi pridosli placaju unapred...
    ps-moderatoru pitanje-kome prosledjujes nepodobne komentare za pridosle i lopove ??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.