Svađa oko predstavljanja izbornih lista na RTV

Radio-televizija Vojvodine danas je organizovala prvi dogovor sa predstavnicima stranaka koje će učestvovati na pokrajinskim izborima, a povodom predstavljanja njihovih izbornih programa.

Srpska napredna stranka je nakon sastanka saopštila da je blizu odluke da ne učestvuje u predstavljanju na vojvođanskom javnom servisu, a kao razlog naveli su tendenciozno zamišljeno predstavljanje izbornih lista.

"Na sugestiju da predložena pitanja sugerišu promenu ustavno-pravnog poretka Srbije, kao i da se iz pitanja naslućuje da su ugrožene nacionalne manjine u Vojvodini, rukovodstvo RTV Vojvodine odlučilo je da organizuje neku vrstu glasanja, u kojem predstavnik naše stranke nije želeo da učestvuje. SNS interesuju fer i demokratski uslovi, koji će svakoj stranci omogućiti jednake uslove da predstave svoje programe", navode naprednjaci.

Reagovala je i trenutno vladajuća DS u Vojvodini navodeći da je uredništvo RTV-a vrlo korektno i profesionalno pripremilo sastanak na kojem su dati uslovi predstavljanja i okvirna pitanja.

"Nezadovoljan predočenim pitanjima predstavnik Srpske napredne stranke Damir Zobenica prvo je vređao predstavnike Demokratske stranke, a potom i predstavnike drugih stranaka nazivajući ih nepostojećim i nevažnim. Potom je pokušao da glavnom uredniku izdiktira svoju verziju pitanja ne mareći za opaske predstavnika drugih stranaka da je sama pomisao da bilo koji političar novinarima diktira pitanja skandalozan i nedopustiv", tvrde demokrate i ocenjuju da niko nema prava da cenzuriše, diktira ili ograničava predstavnike medija.

Na sastanku je inače trebao da se usvoji Sporazum o predstavljanu izbornih lista i da se dogovore sve pojedinosti oko broja, trajanja i redosleda predstavljanja. Kako je saopštila RTV, na ponuđeni tekst sporazuma, kojim se sprečava da se u predstavljanju koristi rečnik mržnje i nacionalne, verske i rodne diskriminacije, niko od predstavnika 11 lista nije imao primedbe. Dodaje se da su učesnici sastanka dali i sugestije tematskog okvira intervjua kroz koje će biti izneti izborni programi.

Autor: 021.rs

  • AleVa

    05.04.2016 04:07
    Kada DS hvali nesto kao u ovom slucaju redakciju RTV koje je i delimicno pod njihovim rukovodstvom nista manje nego za duboku zabrinutost "fer i korektnih" uslova predstavljanje stranka.
  • ZoranNS

    04.04.2016 22:54
    Zobenica se razume u
    Zobenica se razume u SNS, a to mu je dovoljno da dobro živi.
  • Mikic

    04.04.2016 22:32
    A sta drugo sem svadje dreke i vredjanja se moglo ocekivati od Zobenice?! On ne ume drugacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti