Novi radnici u vrtićima do decembra

Novi program "Radosnog detinjstva", koji predviđa zapošljavanje novih radnika, naći će se u skupštinskoj proceduri do decembra, najavio je član Gradskog veća za obrazovanje, Milan Đukić.
Novi program "Radosnog detinjstva", koji predviđa zapošljavanje novih radnika, naći će se u skupštinskoj proceduri do decembra. Član Gradskog veća za obrazovanje, Milan Đukić kaže da je sada potrebno da se za njega iz republičke Vlade dobije saglasnost jer se radi o zapošljavanju novih radnika u javnom sektoru.

Đukić ističe da je trenutno najvažnije da se lista čekanja smanjuje dok se deca upisuju u vrtiće u okviru postojećih kapaciteta. Tvrdi i da se u vrtićima sa povećanim brojem dece radi u skladu sa svim normama. "Sve to za sada funkcioniše, ali svakako će biti mnogo jednostavnije i bolje kada  broj radnika bude povećan".

Izmene programa trebalo je da se nađu na dnevnom redu septembarske sednice gradskog parlamenta.

  • Uxon

    28.09.2010 16:50
    Norme???
    Vauceri ce biti kad Gospodin Samardzic pozatvara i ovo malo privatnih vrtica sto je ostalo.Znate li da je Mali princ prestao da postoji posle 18 godina??? Niko ne moze da se bori sa Radosnim! Vrtici radosnog ce se i dalje graditi i prodati verovatno po svima poznatim principima nepoznatom kupcu po nepoznatoj ceni, kao i sve ostalo. U javnosti jos nije prikazan ni jedan ugovor o sponzorstvu izmedju javnih preduzeca i politickih stranaka i ako svi znaju da postoje. O tome se javno prica i opet se nista ne desava. Vrana vrani oci ne vadi.
  • zgebche

    27.09.2010 13:21
    vec mi ide na ganglije sve ovo oko radosnog detinjstva. ja bih tu firmu ukinuo, i to odmah! lepo privatnici neka otvaraju vrtice, vise dece - vise vrtica, vise vrtica - manja cena. inspekcija neka ih strogo proverava i zatvara ako uslovi nisu po propisima. ovako, daje se kinta nekom tamo da radi sta mu volja, niti to neko kontrolise, a izgleda da i ne zeli da kontrolise.
  • Roditelj

    27.09.2010 11:03
    Normativ - Formalni
    Nedavno sam čula na koji način gospodin Samardžić smanjuje listu. Po novom Zakonu o predškolstvu, normativ za Mlađu jaslenu grupu je 12 dece, gospodin Direktor je našao rupu u zakonu i u jednu sobu smešta po dve grupe od po 12 dece i još dve vaspitačice ! To će se vremenom, kada se slegne prašina, opet svesti na jednu grupu od po 25-35 dece sa po dve ili tri med. sestre ! Da li iko od roditelja čije dete još nije primljeno u zabavište želi da mu dete bude u takvim uslovima ? I čemu služi taj novi zakon kada ga kroji kako ko hoće po svojim željama i ličnim motivima !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.