Biciklisti 'Vožnjom za planetu' slave četiri godine Kritične mase

Ovogodišnja Vožnja za planetu, a povodom obeležavanja Dana planete zemlje, održaće se u petak, 22. aprila od 18 časova na Trgu slobode.
Kako za 021 kaže predsednik Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković, vožnjom će se proslaviti i četvrti rođendan Kritične mase, pokreta koji je u Novom Sadu već tradicionalan i naširoko poznat.
 
"Vožnja za planetu predstavlja jednu veliku biciklističku vožnju u duhu svih prethodnih Kritičnih masa. Redovni učesnici Kritičnih masa znaju koliko su one masovne, a prošle godine su bile toliko posećene da smo razmišljali o promeni koncepta održavanja. Sada ih održavamo u skladu sa nekim novim trendovima u svetu i najvećim kritičnim masama, kako bi i trebalo", kaže Trifković.
 
Vožnja, dodaje on, počinje na Trgu slobode, a nastavlja se Futoškom ulicom do Bulevara Evrope, preko kružnog toka, a potom se vraća u centar pored Železničke stanice, Kisačkom ulicom do Trga republike. Rutu možete da pogledate OVDE.
 
"Pozivamo sve ljude koji će doći na svojim biciklima da ponesu plastične čepove za flaše, čime ćemo se priključiti akciji Čepom do osmeha. Inače, imaćemo i prateća iznenađenja, a biće i zanimljivih radionica, dnevnog i noćnog posmatranje neba i ptica i drugih aktivnosti. Iz ovoga razvijamo lepšu i širu priču, pozitivniju i svežiju i to je najveći poklon koji mi možemo da priuštimo svima", dodaje on.
 
Događaj možete pratiti na fejsbuk stranici događaja, a proslavu Dana planete zemlje u Novom Sadu na linku OVDE.
 
Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs
  • Eh

    12.04.2016 17:24
    Novi Sad ima preko 80 kilometara biciklističkih staza.
  • zivan

    12.04.2016 15:09
    Divna akcija, kampanja traje vec ccetiri godine,ali joss u gradu nema biciklisticckih staza...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.