Škola u Sremskim Karlovcima dobila novu salu za fizičko

Osnovna škola "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima je, zahvaljujući sredstvima dobijenim preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja, rekonstruisala fiskulturnu salu.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin je tokom današnjeg obilaska sale naglasio da su Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja, u prethodnom periodu, podigli, rekonstruisali ili obnovili 98 objekata fizičke kulture u Vojvodini, bilo da se radi o sportskim halama, školskim salama i drugim objektima za sport.

Govoreći o dosadašnjem ulaganju u opštinu Sremske Karlovce, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković je podsetio da je samo u toku prethodne godine na javnim konkursima Uprave, opštini Sremski Karlovci opredeljeno oko 55 miliona dinara za različite infrastrukturne projekte poput sanacije Sremske ulice, izgradnje vodovoda sa buster stanicom i naravno rekonstrukcije fiskulturne sale.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović rekao je da je, zahvaljujući sredstvima Uprave za kapitlana ulaganja, nakon 40 godina, obnovljena jedina sportska sala koja će koristiti i đacima i sportistima ove opštine, ali i da će da budu u prilici da otvore novoizgrađeni objekat predškolske ustanove.

Projekat rekonstrukcije fiskulturne sale Osnovne škole "23. oktobar", vredan 11.8 miliona dinara, obuhvatio je zamenu krovnog pokrivača, podnih obloga, prozora i vrata, krečenje fasade i zidova, a sve u cilju rešavanja najvećeg problema -  termoizolacije objekta.

Autor: 021.rs

  • ex chapman

    14.04.2016 10:44
    novija istorija
    ako me pamćenje dobro služi, tu salu ste već jednom svečano otvarali? al nije zgoreg da podsetimo narod šta smo sve za njega učinili! fuj!
    PS ovo je moj lični utuk na mene samog koji je kritikovao Vučića što se slika sa objektom u koji je pare uložila Pokrajina pod režimom DS. mada i taj. Campus Europe je već bio otvoren zar ne?
    najbolje bi bilo sve političare na stadion Vojvodine pa uzmeš jedan "šarac" pa ....
    problem je samo što "političar" nije prosto fizičko lice koje je pokvareno i zlo. "političar" je stanje svesti, jedna ideja, jedan zao duh koji se ne može tek tako lako likvidirati. on se seli kao parazit iz jednog "domaćina" u drugog. kao u onom filmu Fallen iz 1998. toplo preporučujem
  • @Domaci - ima gore!

    13.04.2016 21:02
    U jednoj novosadskoj [koli lepog imena, deca SANJAJU WC. Pristojan. Ne čučavac. Da imaju vrata na WC-u. Da ne moraju da izlaze sa časa da bi imali mir u WC-u. Da nemaju samo jedan WC na stotine đaka i desetak razreda. Da imaju fizičku salu u kojoj zaista mogu i da rade fizičko. U mnogo je gorem stanju nego Vaša.
    Dobili su obećanje od čuvene Partije i papir, pre 3 godine.
    Ali, pošto nisu srbijanska škola već vojvođanska, i još gore - NOVOSADSKA!
    Od pomoći ništa. Od realizacije ništa. Od novaca ništa. Ostao im samo papir i obećanje Partije.
    Beograda. Ministarstva.
    A deci je ostalo da sanjaju WC. I da trpe do kuće. A profesorima da psuju decu što njih po 5-6 hoće da izađe sa časa, odmah posle odmora, da odu u WC, ali zaista.
    U 21-vom veku, u zemlji LIDERU REGIONA!
  • Mile

    13.04.2016 18:37
    Kao sto je i otvorio vrtic koji nema upotrebnu dozvolu jer se nalazi na klizistu i to samo da bi Prezidentiu dao plac starog vrtica ne znam samo dokle vise ima nameru da laze karlovcane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti