FOTO: Protivteroristička vežba koja to nije bila

Mada je bilo najavljeno da će se u Elektrotehničkoj školi održati vežba evakuacije u slučaju terorističkog napada, mediji su bili svedoci komičnog pokušaja vežbe.

U vežbi je, od strane spasilačkih službi, učestvovalo nekoliko vatrogasaca koji su došli bez posebne opreme, kao i samo dvojica policajaca čija uloga uopšte nije bila jasna, pa se sve svelo na laganu šetnju učenika kroz hodnike, nakon što su prvo bili u svečanoj sali.

Vežba je, kako su se uverili reporteri 021.rs, počela tako što su se učenici okupili u sali gde im je održano petnaestominutno predavanje o zaštiti od požara, nakon čega im je rečeno da se evakuišu u dvorište škole.

Vežba je tako izgledala više kao šala, nego kao ozbiljan pokušaj da se učenicima pokaže šta treba raditi u slučaju požara ili čak terorističkog napada, kako je pisalo u najavi.

Autor: 021.rs

  • Goran

    15.04.2016 07:11
    iz sprdnje u tragediju
    Zasto je predavanje o protupozarnoj zastiti "sprdnja i sala" !? Doduse mi smo skloni da od svega pravimo sprdnju pa kad nam se desi nesto onda je kriva drzava . Nekada su protupozarne vezbe po preduzecima bile redovne ,simulirao se pozar i gasenje , postojao je plan evakuacije u slucaju pozara , zemljotrsa ...
    Novi Sad je prvi u drzavi pa cak mislim i u Evropi po broju pozara sa tragicnim ishodom .
  • mile

    15.04.2016 06:41
    Sve ozbiljno se radi reda radi, a budalastinama se daje velik znacaj.Gde su bile nepotrebne nevladine organizacije I ostali sa svojim glupim I makar kakvim radionicama, oni znaju naj bolje da trcaju o svemu.
  • nema veze

    14.04.2016 22:34
    Nece ni tenoristi na to njesra od naroda, zao im je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti