Podzemni kontejneri budućnost

Novi Sad bi u narednom periodu trebalo da dobije 500 novih, podzemnih kontejnera.
Novi Sad bi u narednom periodu trebalo da dobije 500 novih, podzemnih kontejnera.

Prva dva takva spremišta za smeće postavljena su u Ulici Modene, a, kako je najavljeno, planira se da se njima za početak pokrije uži centar grada. Direktor Čistoće Dalibor Novaković istakao je da će podzemni kontejneri doprineti boljoj higijeni gradskih ulica, jer jedan takav po kapacitetu zamenjuje četiri stara kontejnera. Projekat je, prema njegovim rečima, u početku skuplji, ali je na duži rok bolje i jeftinije rešenje.

''Naš cilj je da ovakve podzemne kontejnere postavimo svuda po gradu, jer će oni pored svoje efikasnosti doprineti i lepšem izgledu našeg grada'', izjavio je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i dodao da će uvođenjem podzemnih kontejnera Novi Sad postati'' prvi grad u Srbiji u kome će se otpad odlagati kao u svim razvijenim evropskim gradovima''.

U podzemnom delu kontejnera nalazi se nepropusna vreća, dok se na površini nalazi spoljno kućište kontejnera sa otvorom za ubacivanje smeća.

  • Milan

    23.11.2010 06:33
    JAVNA KOMUNALNA PREDUZEĆA
    Ajd' prvo PRIVATIZACIJA svih JKP, pa i naše nam Čistoće. Da se prvo otpuste tetke, kumovi i sitni stranački politikanti-besposličari. Da se prekine reketiranje JKP od strane vladajućih stranaka. Kada se sve to obavi podržavam svaku modernizaciju jer znam da će u privatnim firmama mogućnosti korupcije(druga reč za LOPOVLUK) i zloupotrebe biti svedena na minimum. Ovako nikad kraja "poboljšanjima" naših uslova življenja koje nam obezbedjuju naše JKP, a naročito JKP Toplana.
  • Goran

    29.09.2010 10:20
    Podzemni kontejneri budućnost
    Gluposti!
    Vandali ce veoma brzo da zapale te "nepropusne vrece". Bice dovoljno da u takav "kontejner" ubace pikavac koji nije potpuno ugasen.
  • 28.09.2010 21:40
    E fala bogu nesto pametno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti