Sabotaža sa besplatnim akcijama Dnevnika?

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da rešenja o besplatnim akcijama nisu dobili radnici osam od 16 medija u kojima nije uspeo postupak privatizacije.
Nakon usvajanja autentičnog tumačenja Zakona o javnom informisanju i medijima februara ove godine, Ministarstvo privrede Srbije počelo je da razmatra zahteve za besplatne udele medija.
 
"Rešenja o besplatnim udelima medija nisu još dobili novinari i medijski radnici Radio Subotice, Radio Bačke, 'Našeg glasa' iz Smedereva, Dnevnika AD Novi Sad, Radio Bačke Palanke, 'Reči naroda' iz Požarevca, RTV Trstenik i RTV OK, zbog provere informacija ili kašnjenja sa dostavljanjem dokumentacije", rečeno je UNS-u u Ministarstvu privrede.
 
Pored ovih medija, rešenje o besplatnim udelima nisu dobili ni radnici RTV Vranje koji vode upravni spor protiv Agencije za privatizaciju i dok se ovaj postupak ne završi, Ministarstvo privrede neće izdati rešenja. UNS navodi, pozivajući se na informacije iz ministarstva, da su najbliži dobijanju rešenja radnici RTV OK iz Kovačice.
 
Najviše zainteresovanih je u Dnevniku AD Novi Sad, gde je 563 novinara i medijskih radnika podnelo zahtev za besplatne akcije. UNS je saopštio da oni s nestrpljenjem čekaju rešenje i počinju da sumnjaju u opstrukciju od strane predstavnika Nadzornog odbora. U nadležnom ministarstvu kažu da nema nikakvih pritisaka, nego da je pitanju samo vreme i da je kompletna dokumentacija Dnevnika stigla tek posle Skupštine akcionara koja je bila 21. marta.  
 
Autor: Beta
  • DINKIĆ

    16.04.2016 17:10
    AKCIJE
    Ko je uzeo moje besplatne akcije, nema pravo na nove besplatne akcije, zar ste zaboravili?
  • zivan

    16.04.2016 08:09
    Sve te medijske kuce su se oduvek subvencionisale iz drzzavnih, nekada drusstvenih fondova i budjeta i problem je sto je svojevremeno imovina kojom se korsite( zgrada), cija izgradnja e finnasirana drzavnim( drusstvenim) sredstvima, bez osnova uknjizzena na medijsko preduzece. Sada se zaposleni, cciji su gubici uvek pokrivani iz javnih sredstava, bore jos i da preko akcija dobiju imovinu firme, odnosno da posle pet godina( dotle mora da se odrzzava delatnost) prodaju poklonjene im zgrade...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.