Oprema se radna zona "Sever 4"

Radovi u radnoj zoni "Sever 4" privode se kraju i u toku su aktivnosti na infrastrukturnom opremanju te lokacije.
Završeni su radovi na izgradnji retenzije i nasipanju terena na parceli od 8ha, predviđenoj za izgradnju privrednog objekta za kompaniju "Lear", a u toku su radovi na iskopu humusa, planiranju podtla i izradi nasipa od peska na drugoj parceli od 6ha, kao i radovi na izradi nasipa od peska za saobaćajnicu 1 i 2 i privremenu autobusku okretnicu na delu lokaliteta "Sever 4".
 
"Izgradnja radne zone ''Sever 4'' je najvažnija kapitalna investicija Novog Sada, jer za nas je od prvorazrednog značaja da otvaramo nova radna mesta za Novosađane. Grad neće stati nakon ovih 14ha, već ćemo nastaviti da investiramo u radnu zonu i naredne godine imaćemo 38ha potpuno opremljene građevinske zone. Ovo je pravi primer kako se pokreće privreda Grada, jer otvarenjem novih radnih mesta puni se gradski budžet iz kojeg možete da ulažete u razvoj i sređivanje grada", istakao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska te lokacije.
 
DS: SNS namešta izvođača radova za zonu "Sever 4"
 
Demokratska stranka pozvala je danas Republičku komisiju za zaštitu prava u postupku javnih nabavki da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima sprovede postupak nadzora nad postupkom izbora izvođača radova za izgradnju nove fabrike u Radnoj zoni “Sever 4”.
 
"U tom poslu, rasprodaje se najvrednije gradsko zemljište kako bi se obezbedio novac za izgradnju fabrike koju će strani partner navodno posle samo zakupiti, praktično ništa ne ulažući i ništa ne rizikujući", navode demokrate.
 
SNS: DS želi da nam otera investitore
 
Srpska napredna stranka odbacila je  kritike Demokratske stranke da netransparentno sprovodi postupak javnih nabavki u izgradnji radne zone "Sever 4" i uzvratila optužbama da DS želi da otera potencijalne investitore.
 
"Očigledno im smeta to što će Novi Sad konačno dobiti jednu fabriku u kojoj će se zaposliti Novosađani, dok su se u vreme pre 2012. godine fabrike samo zatvarale i ljudi ostajali bez posla", naveo je SNS u saopštenju.
 
Inače, druga faza uređivanja radne zone ''Sever 4'' obuhvata blizu 40ha, a radovi se odnose na nasipanje terena i izgradnju objekata infrastrukture kako bi se stvorili uslovi za nova investiciona ulaganja u ovu radnu zonu.
 
 Autor: 021.rs
  • Slavko

    18.04.2016 01:13
    @ kvazimodo
    Tek u vašem tekstu se vidi da ste pravi opozicioni boot..moram jedno da vam napišem a to je da će tih 5.000 žena kako ste i napisali imati 30.000 puta veću platu nego do sad i da će ipak imati sa nekim sredstvima da raspolaže za razliku od prošlog vremena kada nisu imale ni nadu niti šansu da se zaposle...
    Druga stvar njihovi muževi a posebno deca neće imati razloga da budu nezadovoljni jer će im supruga odnosno majka moći barem nešto priuštiti za razliku od prošlog vremena...
  • Roblje

    17.04.2016 11:06
    Brate "Realno", kada plate 15.000 Infostanu, pa zatim struju i telefon, neće mnogo da se raduju.
    Dok plate sendviče za topli obrok, prevoz, možda im ostane detetu za vrtić ili pelene.
    Naravno, pašće travu sve vreme, ako im bude odbreno, jer je to ipak javna trava.
    A nije ni čista, sudeći po silnim kučićima.
    Dakle, ako ti ovo zoveš životom, liderstvom regiona ili iu koji god tv spot želiš to da strpaš,
    mnogo se varaš, brate, mnogo.
    Roblje. Zna se čije. Mene bi bilo sramota, istinski, da ovako vodim narod i da ovo nazivam uspehom. Jače od ovog ne smem ni da napišem, a rado bi.
  • žandarm

    17.04.2016 09:32
    Čuo sam da će u Lear doći da rade i Andrej i Siniša Mali koliko je dobro. Čak se priča da se Nikola Petrović i Milorad Grčić otimaju da budu direktori. A u PR službi Mario, Simo i Mićan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti