Fric i Ptica iz KUD Idijota sa Novosađanima u Radio kafeu

Okrugli sto "Život s Idijotima", u okviru manifestacije "Dani istarske kulture u Vojvodini", održan je u Radio kafeu, koji je bio nedovoljan da primi brojne Novosađane, fanove čuvenih KUD Idijota.

O kultnom pulskom bendu, govorili su bivši članovi Nenad Marjanović Dr Fric, Diego Bosusco Ptica, kao i renomirani novinari Petar Janjatović, Vladimir Stakić i Dorijan Vrkljan.

Učesnici su evocirali uspomene s kraja devedesetih, od vremena nastanka benda i njegovog razvoja u teškim okolnostima narastajućeg nacionalizma i kulturnih deformacija, pa sve do danas.

Tribinu je pratila i izložba omota albuma benda, plakata, majica i drugog štampnog materijala. Na kraju su učesnici odgovarili na pitanja posetilaca, a usledilo je ekskluzivno prešlušavanje albuma Tribute to KUD Idijoti, na kojem su učestvovali Rambo Amadeus, S.A.R.S, Hladno pivo, Goblini, Atheist rep, Gustafi, Pankrti, Lačni Franz, Psihomodo Pop i drugi.

Album će se uskoro naći u prodaji u elektronskoj formi, a sav prihod ići će u dobrotvorne svrhe.

Fric i Ptica su na kraju druženja potpisali desetine albuma novosadskih fanova i imali strpljenja da se fotografišu sa svakim od njih.

Autor: 021.rs

  • gari

    18.04.2016 09:21
    @gares
    čim prođu ovi napredni može se razmišljati o bratimljenju. mada i oni su sada nešto kao proevropski....
  • gares

    17.04.2016 08:32
    Znam da je to zbog glupe politike tesko moguce, ali Novi Sad i Pula bi morali da se pobratime kao gradovi. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti