Otkriveno spomen-obeležje Kaćanima poginulim u ratu 1991.

Danas je otkriveno spomen-obeležje građanima Kaća poginulim u oružanim sukobima u bivšoj Jugoslaviji od 1991. godine do 1992. godine.

Predsednik Udruženja boraca Mesnog odbora "Kać" Radivoje Lakić je rekao da je od upućivanja inicijative Skupštini Grada Novog Sada za izgradnju spomen-obeležja, pa do njene realizacije prošlo manje od godinu dana.

"Ponosni smo što je inicijativa prihvaćena i što nakon 25 godina podižemo ovo spomen-obeležje našim Kaćanima i porodicama poginulih boraca u ratnim sukobima u tadašnjoj Jugoslaviji. Ono je ujedno i opomena svima da nikad više ne dođe do oružanih sukoba", rekao je Lakić

On se zahvalio svim građanima i privrednicima koji su finansijskim sredstvima pomogli izgradnju spomen-obeležja.

Autor: 021

  • маре

    19.04.2016 15:12
    @liman iv
    Послао их је образ и част да помогну мајкама и старима који су им остали у тим крајевима, како их не би дочекала 1941. поново и усташки нож.
  • liman iv

    19.04.2016 14:20
    znaci strasno
    Poslao ih Miloševic da ih ubije Tuđman.
  • Brus Vilis

    19.04.2016 14:02
    Stidim se tog rata i uloge moje države u njemu. Stidim se zbog svakog poginulog Srbina u Hrvatskoj i Bosni. Zbog svakog Hrvata i Madjara proteranog iz Srema i Bačke. I žao mi je svih, ali sumnjam da će jedan ovakav spomenik biti primerena opomena da takve greške nikad ne ponovimo. Radije bih na tom mestu izgradio fabriku srpske testenine (http://tinyurl.com/testenina) kako bi porodice poginulih imale gde da rade i stvaraju lepšu i bzbrižniju budućnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti