Sporazum Grada i Univerziteta o profesionalnoj praksi

Potpisana su dva sporazuma o saradnji između Grada Novog Sada i Univerziteta u Novom Sadu.
- Smatramo izuzetno značajnim nastojanje Novog Sada da bude Evropska prestonica kulture 2021. godine, koje ćemo svesrdno podržati, jer to donosi novu dimenziju i novu energiju našem Univerzitetu i mladoj populaciji naše akademske zajednice. Takođe bih izrazio zadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma o profesionalnoj praksi, jer studenti koji su završili fakultete imaju priliku da rade u institucijama što će im omogućiti sticanje novih znanja i radnih iskustava - rekao je rektor Dušan Nikolić.
 
Član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski podsetio je da je ovo četvrta godina za redom da Grad i Univerzitet potpisuju sporazum koji studentima završnih godina omogućava sticanje praktičnih znanja, veština i potrebnog iskustva u gradskim upravama i službama, javnim i javno-komunalnim preduzećima, ustanovama i organizacijama kojima je osnivač Grad.
 
Do sada je kroz program prakse prošlo 100 studenata sa svih fakulteta.
 
Autor: 021.rs
  • student

    20.04.2016 23:06
    evo ja sam student i završavam studije za koji mesec, zašto ja nemam praksu? kome da se obratim da ja dobijem stručnu praksu u nekom preduzeću kad se već tako hvale?
  • //

    20.04.2016 19:13
    100 studenata za 4 godine? Vau.... A šta li su i od koga oni naučili u tim gradskim preduzećima...
  • /

    20.04.2016 18:18
    /
    ne razumem zasto i ti univerzitetlije ne odu sa onim medicinskim sestrama u nemacku da rade?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti