Otvoren Lorist

Međunarodne sajmove lova, ribolova i sporta i turizma otvorio je danas pokrajinski ministar za privredu Ištvan Pastor.  
Međunarodne sajmove lova, ribolova i sporta i turizma otvorio je danas pokrajinski ministar za privredu Ištvan Pastor.

On je rekao da su sajmovi iz godine u godinu značajniji i posećeniji, a od izlagača iz 11 zemalja posebno je izdvojio Egipat, koji prvi put učestvuje.

Državni sekretar za turizam Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković izjavio je na otvaranju sajma da se srpski turizam, prevashodno zbog opšte ekonomske krize, nalazi i dalje u svojevrsnoj stagnaciji.

To potvrđuju i podaci o deviznom prilivu u prvoj polovini ove godine, koji su dostigli 414 miliona dolara, što je nešto manje od 50 odsto u odnosu na prošlogodišnjih 865 miliona dolara.

"Stvari se, međutim, kreću napred i na polju turizma, tako da iz faze pripreme infrastrukture postepeno prelazimo u fazu marketinške ponude. Nedovoljna sredstva nas obavezuju da se ponašamo krajnje racionalno i koristimo ih na najbolji mogući način", dodao je on na tribini "Turizam u Srbiji na prekretnici", održanoj na Novosadskom sajmu u okviru 43. međunarodnog sajma turizma.

Sajmovi "Lorist", 43. po redu, počinju danas na Novosadskom sajmu. Nastupiće izlagači sa najnovijim brendovima iz oblasti lovačke i ribolovačke opreme, a za posetioce sajma biće obezbeđeni popusti od 10 do 20 procenata. Danas će početi i 43. međunarodni sajam turizma, rekla je za 021 Maja Baračkov iz Službe za odnose s javnošću Novosadskog sajma.

"Ove godine očekuje se dosta noviteta i dobrih ponuda za jesen-zimu 2010/2011. godine, a strateška zemlja-partner ovogodišnjeg sajma turizma je Bugarska", istakla je Baračkov.

Radno vreme sajma je od 9 do 19 časova. Pojedinačna karta košta 250 dinara, kolektivne i ulaznice za penzionere i decu od 7 do 12 godina su 150 dinara, dok je za decu do 7 godina poseta sajmu besplatna.

Novitet ove godine je prvi međunarodni sajam konjarstva "HorseVille" koji će trajati od 1. do 3. oktobra.

  • sale novosadjanin

    29.09.2010 13:21
    dokle ???
    ns sajam je vec dugi niz godina mehanizam za otimanje para iz Vijvodine i samoga grada.
    to svi znaju ali niko nema petlje da to kaze.
    bgd ce sve unistiti samo da sve presele u glavni grad.
    sledeci potez je sajam poljoprivrede.
    inace bgd region je poznat kao istaknuti poljoprivredni region-sa Vojvodinim !!!
  • Vlada

    29.09.2010 06:09
    O bogo, moj
    Za pretpostaviti je da u Novosadskom sajmu jedino iz navike održavaju Lorist. Pošto ideja nema, valjalo bi ga, naprimer, priređivati svake druge godine. Niko ništa ne bi izgubio, sem mudrica iz Sajma. Pošto ne znaju šta će - a primaju velike pare,onda eto vam ovaj, pa onaj konjarstva, onda sajam automobila (jesu li čuli, naprimer, da ga Beograd pravi decenijama?), sajam kupaca razglednica, sajam skupljača viljušaka...
  • Posetilac

    28.09.2010 15:55
    Sramota
    Svake godine sve losiji sajam,ove godine je sramota koliko je malo izlagaca.Sto se tice popusta ima ih kod 2-3 veca izlagaca a kod ostalih nista jefinije,kod nekih i skuplje nego u redovnoj prodaji(verovatno da se pokriju papreni troskovi zakupa prostora).
    Ovo je zadnji put da idem na sajam.Zali boze ovih 250 din.sto sam dao za kartu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti