FOTO: Nova biciklistička stanica na Detelinari

Nova biciklistička stanica u "Ns bajk" sistemu, dvanaesta po redu, nalazi se na uglu Ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića.

Afirmisanje vožnje biciklima je u direktnoj vezi sa očuvanjem prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu, istakao je direktor Parking servisa Stevan Lugonja.

"U poslednje četiri godine ovo je sedma biciklistička stanica, čime smo obogatili "Ns bajk" sistem i doveli ga na jedan nivo, na kome on predstavlja ozbiljan sistem alternativnog prevoza u našem gradu. I ova stanica je automatizovana i pod video nadzorom, što podiže nivo bezbednosti . Ovo je šesta sezona ovakvog načina prevoza, a naši podaci govore da smo sve bolji. Prošla sezona je bila veoma uspešna sa preko 27.000 iznajmljivanja, a za samo sedam dana u ovoj sezoni imamo preko 300 iznajmljivanja, kaže Lugonja.

Ns bike stanice se nalaze na sledećim lokacijama: Štrand, Spens, Železnička stanica, Srpsko narodno pozorište, Kampus Novosadskog univerziteta, Detelinara (kod ABC centra), Novo naselje (Bulevar Jovana Dučića, kod Rodića), Liman 3 (Dom zdravlja), Petrovaradin (Preradovićeva ulica, kod pošte), Liman 3 (NIS) i Beogradski kej.

Cene iznajmljivljnja ostaju iste, 20 dinara za sat iznajmljivanja i 100 dinara za ceo dan.

Autor: 021.rs
 

  • brrr

    22.04.2016 11:48
    lepe vesti i dogadjaji kao i otvaranja novih radni mesta kao sto vidim od Pere ima na pretek, niko da kaze Suuuper bar ce biti odrzavano ,uredjeno i neko od dece ce dobiti priliku.Vazno je ovde da za sve sto je dobro imamo lose komentare. Bravooo za svaku inicijativu, i ambiciju da se Grad uredi i sredi. Svaka cast1811
  • Biciklista i majka

    22.04.2016 09:01
    I još samo uvesti obaveznu edukaciju budućih mama, neverovatno je kako 99% njih gura kolica po biciklističkim stazama i tako ugrožavaju i nas, bicikliste i svoje bebe. Mislim da je ova pojava toliko uzela maha, da je neophodno uvesti sistemsku edukaciju budućih majki na ovu temu.
  • Boki

    21.04.2016 23:51
    Slažem se. Ja vozim motor i hoću da imam ista prava, gde su naša parkirališta ili ono opet nejednakost do padanja??

    Podržavam bicikliste naravno.
    To su naša braća po broju točkova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti