Parkovi potopljeni i ubuduće?

Problem podzemnih voda u Dunavskom i Futoškom parku neće biti rešen u ovoj, a najverovatnije ni u sledećoj godini.
Problem podzemnih voda u Dunavskom i Futoškom parku neće biti rešen u ovoj, a najverovatnije ni u sledećoj godini.

Portparol "Zelenila", Ivan Nožinić, kaže za Radio 021 da ovako velikih problema sa podzemnim vodama nije bilo godinama unazad.
"Gradsko zelenilo namerava da nakon prosušivanja terena napravi novi travnjak na mestu uništenog. Međutim, izuzetno vlažni vremenski uslovi tokom ove sezone otežavaju njegovu rekonstrukciju", tvrdi Nožinić.

U Zavodu za izgradnju grada očekuju da će sledeće godine biti obezbeđen novac za izgradnju sistema za odvod atmosferskih padavina, međutim, to neće rešiti problem podzemnih voda.

Prema nezvaničnim procenama, slučaj od ove godine, kada je pola parka bilo potopljeno ustajalom vodom četiri meseca, dešava se na svakih 25 godina, i ne isplati se ulagati novac u neko trajnije rešenje, već je dovoljno samo obnoviti travnjak.

  • Aleksandar Pokrajac

    29.09.2010 06:45
    A sta je sa parkom kod Jodne banje
    Koji nema toliko problema sa vodom ali ima sa stazom, odnosno plocama koje su katastrofa! I tu se jos nalazi centrala zelenila.

    Kako ce druge parkove da srede kad ne mogu "svoje dvoriste". Planiram da snimim kratki film o stanju parka kod Jodne banje, pa cu se sigurno onda Vama javiti na 021 ;)
  • Nizina

    29.09.2010 06:12
    Malo kreativnosti
    Ako ne mogu da rese neka povecaju obim jezera,koji ce da usisa visak vode...
  • klizac

    29.09.2010 05:37
    finska jezera
    trajno resenje je NAPRAVITI NA TIM MESTIMA JEZECA POPUT OVOG POSTOJECEG.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti